Obavijesti

News

Komentari 81

'Rekao mi: Ka**t ću te u bulju, 'ajde pi*ketino, nazovi policiju'

'Rekao mi: Ka**t ću te u bulju, 'ajde pi*ketino, nazovi policiju'
2

Pitao sam ga zašto me gurnuo. One je rekao da je to napravio zbog onoga što sam napisao na Facebooku. Rekao mi je: Ajde pi*ko, zovi policiju. Nije prošla minuta, a on je već znao da sam ih zvao, ispričao je

VIDEO

Sve je zabilježeno na nadzornoj kameri, sve su vidjeli i svjedoci u kafiću. Sada se želi od mene napraviti napadača. To su gluposti, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju 24-godišnji Zadranin kojeg je u subotu napao Darko Kovačević Daruvarac (32). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:41

- Ka*at ću te u bulju - kazao mu je Daruvarac nakon što ga je gurnuo i bacio na pod, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o incidentu zbog kojeg je Daruvarac, nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje, ponovno završio u istražnom zatvoru i dobio kaznenu prijavu za prijetnju. U razgovoru s novinarima Slobodne Dalmacije, napadnuti mladić prepričao je detalje napada. 

Darko Kovačević opet završio u pritvoru: Nasrnuo na mladića
Darko Kovačević opet završio u pritvoru: Nasrnuo na mladića

- Prolazio sam automobilom i vidio svoje prijatelje kako sjede na terasi kafića. Pozvali su me da im se pridružim. Parkirao sam auto kod marine i pješke krenuo prema kafiću. Kad sam došao do njih, a bilo ih je petero za stolom, htio sam uzeti slobodnu sjedalicu kraj susjednog stola da bih mogao s njima sjesti. U tom trenutku Daruvarac mi je prišao s leđa i gurnuo me. Poletio sam preko dva stola i pao na pod - ispričao je. 

Vrijeđanje zbog komentara na Facebooku

- Podigao sam se s poda i posegnuo za stolicom. Htio sam se braniti, ali tada sam pomislio - ako ga udarim, upast ću u probleme. U istom trenutku jedan moj prijatelj je skočio i zaustavio me, a s druge strane Daruvarca je sprječavao njegov prijatelj. Oni su sjedili za stolom udaljenim od našeg nekoliko metara, tri-četiri stola na krcatoj terasi - kazao je 24-godišnjak.

Htjeli se potući? Daruvarac je razdvojio dvojicu i primirio ih
Htjeli se potući? Daruvarac je razdvojio dvojicu i primirio ih

 - Je*at ću ti ja majku - rekao mi je. Pitao sam ga zbog čega. Zbog onoga što sam pisao o njemu na Facebooku, rekao mi je. A ja sam na jednom portalu, ispod teksta koji je govorio o Daruvarcu, napisao stihove pjesme Mile Kitića. U toj pjesmi Kitić pjeva 'udara u glavu kao šampanjac', a ja sam napisao 'udara u glavu kao Daruvarac'. Po toj logici, rekao sam mu, trebao bi tući sve ljude na ulici, jer nema tko nije osudio njegovo nasilno ponašanje prema bivšoj djevojci - prepričao je mladić, koji pretučenu djevojku zna iz viđenja, ali kako kaže, nisu u prijateljskim odnosima. 

Umjesto u zatvoru, Daruvarac na koncertu: Grlio se s Kitićem
Umjesto u zatvoru, Daruvarac na koncertu: Grlio se s Kitićem

- Rekao sam mu da nije normalan, a on mi je onda na to odgovorio 'ka*at ću te u bulju'. Objasnio sam mu da nismo u Srbiji i da ovo nije '91., da mi ne može takve stvari govoriti, a on mi je na to rekao: 'Ajde pi*ko, zovi policiju'. Kazao sam mu da se jedino tako može problem s njim riješiti. On se odmaknuo, a ja sam nazvao policiju i prijavio što mi je napravio i što mi je rekao. Međutim, čim sam poklopio, nije prošla ni minuta, on je doznao da sam ih zvao. Došao je do svog auta s prijateljem i prije nego što su krenuli dobacio mi je: 'Znači, zvao si policiju' - tvrdi napadnuti mladić, i ističe da su cijeli incident snimile nadzorne kamere. 

 Kazao je i da mu ovo nije prvi sukob s Daruvarcem.

'Molio sam policiju da češće patrolira oko moje kuće'

- Prije pet-šest godina u jednom kafiću na Poluotoku opalio mi je žlepu (pljusku, op.a.) jer sam bio u dobrim odnosima s jednom njegovom bivšom djevojkom. Ljubomorno me ispitivao što ja imam s njom, a mi smo bili frendovi i znali smo se povremeno družiti. Ispitivao me 20 minuta što ja radim s njom i na kraju me je udario u lice - kaže 24-godišnjak koji taj incident nije prijavio policiji.

Daruvarac: Ovo je namještaljka da me vrate nazad u zatvor
Daruvarac: Ovo je namještaljka da me vrate nazad u zatvor

Kaže da ga je bilo strah, i da se Daruvarca i dalje boji. 

Podnio prijavu na zahtjev Daruvarca

- Zato sam molio policiju da malo češće šalju patrole oko moje kuće - kazao je.

Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca najavio je da će podnijeti žalbu protiv odluke o istražnom zatvoru, alii druge detalje slučaja nije htio komentirati. Kazao je samo da je kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka podnio na traženje svoje stranke i da je ona podnijeta prije nego što je Daruvarac dao svoj iskaz policiji.

Prema članku 139. Kaznenog zakona, za ozbiljnu prijetnju smrću i teškim ozljeđivanjem pojedincu i njegovoj obitelji može se dobiti do tri godine zatvora.

Daruvarac, po riječima napadnutog mladića, nije prijetio smrću, ni teškim ozljeđivanjem, ali jest silovanjem, odnosno nekim drugim oblikom zla. U takvim slučajevima progon počinitelja se vodi privatnom tužbom, a ne kaznenom prijavom državnog odvjetnika, kazali su iz zadarske policije za Slobodnu Dalmaciju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.