Obavijesti

News

Komentari 39

'SDP-ova inicijativa za opoziv Lovre Kuščevića neće uspjeti'

'SDP-ova inicijativa za opoziv Lovre  Kuščevića neće uspjeti'

U HDZ-u, tvrdi Bačić, još nisu raspravljali tko će zamijeniti Mariju Pejčinović Burić na mjestu ministrice vanjskih i europskih poslova nakon što je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

VIDEO

SDP-ovci pripremaju opoziv ministra uprave Lovre Kuščevića, a Branka Bačića (HDZ) interesira koje će razloge navesti za smjenu. No bez obzira na to, uvjeren je da neće uspjeti u opozivu ministra. Rokovi za proceduru opoziva, ali za održavanje redovne i izvanredne sjednice Sabora su jasni, kaže, a tek kada dođe prijedlog SDP-a, moći će reći kada će se o njemu raspravljati. Prema pravilima se o opozivu u Saboru ne može raspravljati osam dana nakon podnošenja i nakon što Vlada da svoje očitovanje, a mora se najkasnije u roku od 30 dana. Upitan što ako SDP tempira podnošenja zahtjeva tako da se mora sazvati izvanredna sjednica Sabora

- Ako rokovi budu takvi da ne možemo provesti raspravu do 15. srpnja, onda ćemo vidjeti i raspraviti o tome - kazao je Bačić. 

'SDP kreće u opoziv Kuščevića, jer on nije dostojan funkcije'
'SDP kreće u opoziv  Kuščevića, jer on nije dostojan funkcije'

Naime, Ustavom je definirano da ljetna stranka u radu Sabora počinje 15. srpnja i traje do 15. rujna. 

Bačić kaže i da unutar HDZ-a još nisu raspravljali tko će zamijeniti Mariju Pejčinović Burić na mjestu ministrice vanjskih i europskih poslova nakon što je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe. 

- Ona će na tu dužnost stupiti 15. rujna i imamo još dva i pol mjeseca pa će biti vremena odluči tko će je zamijeniti. U Ministarstvu se ozbiljno radi na pripremi preuzimanja predsjedanja Europskom unijom od 1. siječnja, nije cijela stvar na ministrici i najbliži suradnici jako dobro su upućeni u taj posao i neće biti nikakvog vakuuma - rekao je Bačić navodeći da je na premijeru da predloži novog kandidata.

'Tko će naslijediti Pejčinović Burić i kada tek ćemo odlučiti'
'Tko će naslijediti Pejčinović Burić i kada tek ćemo odlučiti'

Najavio je i da će Tomislav Sokol danas podnijeti ostavku radi odlaska u Europski parlament, a njegova zamjenica mandat u Saboru će preuzeti 12. srpnja. Ministar zdravstva Milan Kujundžić nije htio odgovoriti koliko je realno da dođe do rekonstrukcije Vlade, a nije komentirao ni SDP-u inicijativu za opoziv ministra Kuščevića jer prvo treba vidjeti što mu se stavlja na teret. 

- Ministar Kuščević je na sjednici Vlade govorio da tu uistinu krimena nema i da je riječ o organiziranoj kampanji protiv njega. Uvijek treba vidjeti i zbrojiti što je istina, a što nije - kazao je Kujundžić.

Nije komentirao ni tko bi mogao biti novi ministar vanjskih poslova, jer nije sudjelovao u razgovorima. Na pitanje bi li sadašnji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović bio dobar i ministar vanjskih i europskih poslova, uzvraća: 

- Prema CV-u kompetentan, kao i drugi koji se spominju poput Andree Metelko Zgombić sa zavidnom karijerom ili izuzetno kvalitetnom Zvonimiru Frka Petešiću, a premijer će odlučiti koga će staviti na to mjesto - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.