Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovani dječak koji se borio za život sad reagira na podražaje

None Foto: 7

Liječnici su oprezni i kažu nam tek kako će u idućim satima ili danima odlučiti o daljnjem tijeku liječenja. Djeca bi, nakon napuštanja splitskog KBC-a, liječenje trebala nastaviti u bolnici u Rimu

Iz splitske bolnice doznajemo kako su otrovana djeca, 14-godišnjakinja i 5-godišnjak stabilno. Djevojčica je u subotu poslijepodne prebačena na odjel, dok je dječak još na dječjoj jedinici intenzivnog liječenja, no počeo je reagirati na podražaje.

No, liječnici su oprezni u takvim prognozama i kažu nam tek kako će u idućim satima ili danima odlučiti o daljnjem tijeku liječenja. Oboje bi svakako, nakon napuštanja splitskog KBC-a, liječenje trebali nastaviti u bolnici u Rimu.

Podsjetimo, prošli utorak je u hvarsku luku uplovio brod na kojem je bio mrtav muškarac, a petero ljudi je zbog teškog zdravstvenog stanja završilo u bolnici u Splitu. Djeca su bila u najtežem stanju, otkazali su i vitalni organi i borila su se za život. 

TRAGEDIJA NA HVARU Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'

Tijelo preminulog talijaskog poduzetnika Eugenia Vincija (57) tijekom ponedjeljka stići će u Italiju, a sprovod je organiziran za utorak u sicilijanskom gradiću Sant’Agata di Militello nedaleko od Messine.

Lijes će biti izložen u katedrali od devet sati, dok sam ispraćaj počinje u 17 sati.

I dok su svi talijanski državljani koji su ljetovali ploveći na jedrenjaku "Atlantia" već dali iskaz pred sucem istrage, još se čeka iskaz partnerice preminulog Vincija koja je još s djecom u bolnici.

Ona bi to trebala učiniti tijekom ponedjeljka nakon čega će početi pripreme za povratak ostatka obitelji u Italiju.

VIDEO

Komentari (33)
  • jel se ona dva maloumnika i dalje ne osjećaju krivima jer su ipak i oni pružali pomoć ????

    19. 8. 2019,   12:08
  • Djeca su nepovratno i trajno ostecena. Reagira na podrazaj? To znaci da je na nivou biljke. Moji prijatelji su se otrovali s Ugljicnim monoksidom i to kratko. Ona je u invalidskim kolicima, a on se trese i ima citav niz neuroloskih ispada. I kad su ih nasli bili su u puno boljem stanju nego ova jadna djeca. Nedostatak kisika unisti mozak. Glavno je da se ova dvojica (ne znam sto da kazem da ne uvrijedim nekakvu jadnu zivotinju ) ne osjecaju krivim i glavno je da su njihovi susjedi ljuti jer ih eto “bezveze razvlace po novinama”. Oni su “pos teni, vrijedni, nasi decki”. Sramota! A jos je sramotnije da su ih pustili na slobodu.

    19. 8. 2019,   12:20
  • Ona dva mamlaza sa broda na Goli Otok da tuckaju kamen do penzije.

    19. 8. 2019,   12:06