Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama u Sydneyu: Prolaznik 'zatočio' napadača stolicom

None Foto: @THEBORINGGIT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 3

Snimke na Twitteru pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradskog raskršća i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem

Uhićeni napadač koji je u središtu australske metropole Sydneyu u utorak napao nožem dvije žene, od kojih je jedna umrla, nije počinio teroristički napad, već je riječ o psihički bolesnom čovjeku, priopćila je tamošnja policija.

An aerial view shows security officers standing around a barricaded area in Sydney | Autor: @THEBORINGGIT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: @THEBORINGGIT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Policijska operacija zaustavila je život u središtu grada nakon što je 21-godišnjak mesarskim nožem hodao prometnim ulicama Sydneya, pokušavajući usred bijela dana napadati ljude.

Zatvoreno je nekoliko ulica, a promet je preusmjeren dok su policija i hitne službe odgovarale na incident.

Snimke na Twitteru pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradskog raskršća i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem.

Čovjek je pao na zemlju kada mu je jedan automobil prepriječio put i jedna ga osoba zaustavila stolicom.

Foto: 7news/Twitter

Prethodno je zaposlenica obližnje trgovine Subway telefonski izjavila kako su "vidjeli napadača koji je protrčao s krvavim nožem".

Foto: 7news/Twitter

- Policija je stigla i blokirali su ulicu pa ne možemo vani, kazala je svjedokinja. 

Uhićeni 21-godišnji napadač nožem u Sydneyu nije bio terorist

Bolničari su pronašli 41-godišnju ženu koja je ubodena u leđa. Trenutno je u bolnici i u stabilnom je stanju.

Uskoro potom su pronašli i 21-godišnjakinju, koja je ubijena u stanu u istoj ulici. Policija povezuje ta dva događaja.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije i videosnimke incidenta. Pokazuju muškarca koji nasumično pokušava napadati ljude, uzvikujući "Allahu Akbar", dok ga tri prolaznika ne uspiju zaustaviti i zadržati na tlu.

Načelnik policije Mick Fuller rekao je da se napad ne vodi kao teroristički jer "napadač nije povezan s terorističkim skupinama i djelovao je sam".

Lokalni mediji pišu kako je muškarac nedavno pobjegao iz psihijatrijske bolnice, no policija nije potvrdila te tvrdnje.

No Fuller je istaknuo kako je mladić imao povijest mentalnih problema i da "svi dokazi upućuju" da je riječ o činu psihički bolesnog čovjeka. Kod njega pronađen USB s materijalima "ideologija povezanih s terorizmom".

 

 

Komentari (77)
  • "The Sydney Stabber screamed Allah Akbar at 0.22 seconds of this video..." Prema tome jasno je tko je, i kojoj vjeroispovijesti pripada. Nisam ni sumnjao.

    13. 8. 2019,   09:11
  • Zašto ne smijete napisati da je vikao Allah Akbar ? Ima na jubitu.

    13. 8. 2019,   09:53
  • dr. sc.

    13. 8. 2019,   08:59