Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Slučaj Maddie': Djevojčica je nestala zbog majke špijunke?

None Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Portugalski novinar Antonio Saraiva tvrdi da je Kate McCann bila špijunka odnosno da je radila za MI6. Madeleine McCann je nestala 2007. godine u Portugalu

Nestanak Maddie McCann i dalje je misterij. Maddie je, podsjetimo, nestala 2007. godine dok je bila na odmoru sa svojom obitelji u Portugalu. Potraga za njom i dalje traje, a nisu niti prestale razne teorije o njezinom nestanku.

Zadnju je iznio portugalski novinar Jose Antonio Saraiva (71). Osnivač dnevnih novina Sol misli kako nestanak djevojčice ima veze s njezinom majkom. 

RODITELJI: OVO JE NEUKUSNO! 'Nestala je': Prazna kutija za lutku Maddie šokirala internet

Antonio Saraiva tvrdi da je Kate McCann bila špijunka, odnosno da je radila za MI6. Antonio Saraiva je potkrijepio tu tvrdnju činjenicom da je ondašnji britanski premijer Gordon Brown poslao službenog predstavnika u Portugal kako bi ga informirao o slučaju. To je, smatra novinar, bilo neuobičajeno.

Sličnu teoriju je iznio i portugalski istražitelj Goncalo Amaral, piše OE24. 

NETFLIXOV DOKUMENTARAC Privatni detektivi malu Maddie tražili prateći priču iz '24sata'

Madeleine, koja se rodila 12. svibnja 2003. godine. u Leicesteru u Engleskoj, bila je s roditeljima Gerryjem i Kate McCann na odmoru u resortu u portugalskoj regiji Algarve. S njima su bili i njihovi blizanci te obiteljski prijatelji s djecom. Roditelji su otišli na večeru u restoran koji je bio udaljen 55 metara od apartmana. Roditelji su nekoliko puta otišli pogledati kako su djeca, a onda je Kate oko 22 sata primijetila da Madeleine nema. Portugalska policija prvo je krenula od pretpostavke da je dijete oteto iz apartmana.

SINA (11) JOJ OTELI PEDOFILI: 'Za Maddie su digli i helikopter, moje dijete nisu toliko tražili...'

No kasnije su zaključili da je Madeleine umrla u apartmanu. Portugalska policija je 2007. osumnjičila roditelje McCann. Sumnja je odbačena naredne godine kada je portugalska policija slučaj arhivirala. Istragu je otvorio Scotland Yard, a roditelji su unajmili privatne istražitelje. Slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju diljem svijeta no djevojčici i dalje nema ni traga... 

 

Komentari (25)
  • Mene zanima zasto je mala toliko specijalna da se i nakon 10 godina jos traga za njom i stalno po novinama? Zaj mi jr curice, ali koliko stotina djece dnevno tako nestane, a nju se trazi intenzivno i nakon desetljeca. Moze li mi tko pojasniti jer ne razumijem

    29. 4. 2019,   15:14
  • Gledao sam ovaj dokumentarac i svako normalan moze zakljucit da roditelji lazu!

    29. 4. 2019,   17:31
  • Jadno dijete, sva ostala nagađanja su samo nagađanja i nedostojna su ispraznih komentara i novinskih članaka. Ne dogodio se ovakav užas niti jednom djetetu na svijetu, niti jednoj obitelji.

    29. 4. 2019,   13:31