Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stoljeće unazad: 1.200 škola u blokadi, 'pale' im web stranice

None Foto: PIXSELL 9

Od CARNET-a, mreže koja opslužuje 1200 hrvatskih škola, kažu ravnatelji, nisu saznali gotovo ništa osim umirujućih tonova kako će se problem brzo riješiti

Tjedan dana prije početka nastave, hrvatske škole su se vratile stoljeće unazad zbog kolektivnog 'pada' školskih web stranica.

Foto: Screenshot/24sata

U eri e-škole i najavljene velike digitalizacije školstva, škole s roditeljima komuniciraju putem oglasnih ploča i lijepljenjem obavijesti u okolici škole, piše Novi list.

TREND JE NEGATIVAN Minus u školama: I ove godine bit će čak 450 prvašića manje?

To se događa od početka tjedna, pa tako roditelji ne mogu saznati kada im dijete treba doći u školu i koja je smjena, isto kao ni kada je svečanost za prvašiće te kada će se dijeliti udžbenici i slično.

Foto: Screenshot/24sata

Od CARNET-a, mreže koja opslužuje 1200 hrvatskih škola, kažu ravnatelji, nisu saznali gotovo ništa osim umirujućih tonova kako će se problem brzo riješiti.

Foto: Screenshot/24sata

Kao i uvijek je razlog pojačani broj pristupa korisnika web stranicama škola zbog čega dolazi do određenih poteškoća.

- Morat ćemo staviti oglas na ulazu u školu, kao u dobra stara vremena kako bismo roditelje obavijestili o svim potrebnim informacijama- rekao je za Novi list ravnatelj OŠ Srdoči, Ivan Vukić.

Foto: Screenshot/24sata

Problem nam je i zapošljavanje, jer svi natječaji za zapošljavanje nastavnika moraju biti objavljeni na web stranici škole, a to sad nismo u mogućnosti napraviti -  dodaje Vukić, komentirajući da će se škola prisilno vratiti u neka bivša vremena.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (18)
  • Treba pitati Koki, jel ima toga i u Švicarskoj. Ona vjerojatno najbolje zna!

    5. 9. 2019,   11:40
  • Da, mi danas trebamo ići u školu po udžbenike, i moramo popuniti neki formular kojeg moramo skinuti sa stranice škole...ali stranicu ne možemo otvoriti...koji apsurd...

    5. 9. 2019,   12:42
  • Ako je samo jedno stolječe onda i može proć ;))))

    5. 9. 2019,   11:33