Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gotov sastanak koalicije: Iduće godine će biti besplatne knjige

None Foto: Pixsell

O modelu, načinu i cijeni će Vlada razradili model u idućih nekoliko mjeseci, izvijestio je HNS-ov Ivan Vrdoljak i dodao kako će radne bilježnice ipak morati kupovati

Nakon koalicijskog sastanka u Vladi, Ivan Vrdoljak (HNS) izvijestio je kako HNS ostaje kod amandmana na zakon o udomiteljstvu kojim bi i istospolnim parovima omogućio udomljavanje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Izjava Ivana Vrdoljaka (HNS) nakon koalicijskog sastanka u Vladi Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, 28 November 2018

- Ako se amandman ne prihvati nećemo glasati za zakon. Kolega Milorad Batinić jasno je rekao da ćemo biti suzdržani. I onda ide preispitivanje ustavnosti tog članka - najavio je Vrdoljak. 

Iako se u Banskim dvorima zadržao duže od ostalih partnera, šef HNS-a tvrdi da nema prijepora između HNS-a i HDZ-a. 
Tema su bili i besplatni udžbenici: 

- Jasna je poruka da će svaki učenik u Hrvatskoj sljedeću školsku godinu imati osigurane besplatne udžbenike, ne i radne bilježnice. O modelu, načinu i cijeni će Vlada razradili model u idućih nekoliko mjeseci - izvijestio je Vrdoljak.

BANDIĆEV KLUB: 'Novac za besplatne udžbenike povući s borbenih zrakoplova'

Postavilo se i pitanje o SMS aferi odnosno je li vrijeme da HDZ raščisti svoje redove, a Vrdoljak da su teme o kojima su razgovarali na sastanku od proračuna, udomiteljstva, Zakona o udžbenicima puno bitnije od te nametnute teme.

- Ovo neka se raščisti do kraja - kazao je.  

Komentari (70)
  • Ajme koja komedija...sve odavno izrežirano...prozirni 'ko staklo... Stvarno mislite da smo toliki bedaci ?

    28. 11. 2018,   16:03
  • već viđeni igrokazi...a sve zarad političkih poena iako su sve knjige plaćene unaprijed za par godina kroz izdvajanja za školstvo...da ministrica obrazovanja i njena svita nisu toliko ladili guzice po svijetu bilo bi i za bilježnice iako se čudim i pitam za šta im trebaju bilježnice?zar nisu trebali svi dobit tablet računala?

    28. 11. 2018,   16:07
  • Ovo je čisti populizam na grbači poreznih obveznika. Siromašnima svakako treba pomoći no što s roditeljima koji imaju novaca, i njih znači subvencioniramo? Nikako komunizam/socijalizam iz glava...

    28. 11. 2018,   16:35