Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve je snimljeno: Evo kako su raznijeli bankomat u Karlovcu

None Foto: Screenshot/24sata 7

Snažna eksplozija probudila je jutros oko 2.30 sati stanovnike karlovačke gradske četvrti Dubovac. Nepoznati lopovi minirali su bankomat u izlogu trgovine Feroterm. Ne zna se koliko je novca ukradeno

Probudila me je snažna eksplozija. Pomislio sam da je sudar, no kad sam izišao, čuo se alarm. Vidio sam da je u eksploziji uništen bankomat, rekao nam je stanovnik naselja Dubovac. Njega, kao i ostale stanare te karlovačke gradske četvrti, u petak u 2.30 sati probudila je snažna eksplozija na bankomatu Karlovačke banke koji se nalazi u izlogu trgovine.

POGLEDAJTE VIDEO:

 
Eksplozija je uništila kućište bankomata iz kojega su lopovi potom odnijeli novac. Njegovi dijelovi su rasuti diljem parkirališta, a u eksploziji nije popucalo nijedno staklo izloga ni vrata uz koja je ugrađen. Policija je izvijestila tek da je u 2.49 sati došlo do eksplozije i oštećenja bankomata, prilikom čega je nastala materijalna šteta, ali da nema ozlijeđenih.

bankomat RAZNIJELI BANKOMAT Karlovac probudila eksplozija: Profesionalci odradili pljačku?

Voditelj poslovnice nije htio komentirati pljačku, tek je rekao da ga je eksplozija iznenadila kao i ostale Karlovčane, jer ovakav način pljačke u Karlovcu još nije viđen. Akciju lopova uhvatila je jedna od nadzornih kamera u blizini. Na snimci koja traje oko šest minuta jasno se vidi kako uz bankomat staje srebrni karavan. S mjesta suvozača izlazi jedan počinitelj odjeven u crvenu jaknu s kapom na glavi i iz automobila izvlači gumenu cijev za plin. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ubrzo mu se pridružuje još jedan počinitelj, odjeven u tamnoplavu jaknu s kapuljačom. On iz automobila vadi dugačku plinsku bocu i spaja je na cijev koju su ugurali u kućište bankomata. Nakon toga lopovi odlaze, no već se za nekoliko sekundi vraćaju i ponavljaju postupak.

EKSPLOZIJA U KARLOVCU Lopovi digli bankomat u zrak i odnijeli ga zajedno s novcem

 Kroz nekoliko sekundi vidi se eksplozija, a oba počinitelja trče u trgovinu te s unutarnje strane bankomata uzimaju kasete s novcem i bježe. Još se ne zna koliko su lopovi odnijeli.
Upumpavanjem plina u kućište lopovi su raznijeli bankomate u Zagrebu, Istri, Šibeniku.   

Komentari (100)
  • Znaci od eksplozije do bijega cca 30 sekundi.. nije lose

    30. 3. 2018,   15:21
  • Nema nista ljepše nego kada netko odradi banku ,a pri tome nema ozlijedjenih jer banke kamatare normalne ljude svaki dan . Samo naprijed decki !

    30. 3. 2018,   15:43
  • Biti će pečene janjetine i odojka za Uskrs. Pasti će i koja žuja.

    30. 3. 2018,   15:16