Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomašić o lažno prijavljenima: 'Varaju državu pa traže prava'

Ruža Tomašić poručila je da problem lažnih prebivališta u Vukovaru moramo konačno riješiti i da lažno prijavljeni pripadnici srpske manjine svjesno varaju državu

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić poručila je u nedjelju kako podržava MUP u brisanju lažno prijavljenih pripadnika srpske manjine u Vukovaru a na kritike Beograda odgovorila je kako je ta zemlja zadnja koja treba držati lekcije o manjinskim pravima.

„Problem lažnih prebivališta u Vukovaru mora se konačno riješiti i zato podržavam brisanje lažno prijavljenih osoba koje provodi MUP! Svi lažno prijavljeni pripadnici srpske manjine svjesno varaju državu od koje zauzvrat traže posebna prava. Na toj je velikoj prijevari Milanovićeva vlada temeljila uvođenje dvojezičnosti u Vukovar čime je dodatno pojačala podjele i pokvarila međuetničke odnose u gradu“, navodi Tomašić u priopćenju.

Na kritike ministra unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića odgovorila je kako ne zna odakle srbijanskom ministru obraza da se u svom prosvjedu poziva na vladavinu prava i europske vrijednosti "kad je Hrvatska svjetlosnim godinama ispred Srbije u poštivanju manjinskih prava“. 

„Srbija desetljećima politički marginalizira Hrvate i stvara umjetne nacionalne identitete poput bunjevačkog kako bi podijelila hrvatski nacionalni korpus u Vojvodini koji je, za razliku od srpskog u Hrvatskoj, uvijek bio lojalan državi u kojoj živi. Srbija je doista zadnja koja bilo kome treba držati lekcije o manjinskim pravima. Dok ju vode četnici i Miloševićevi potrčci, za nju ne smije biti mjesta u Europskoj uniji!“, navodi Tomašić.

Komentari (183)
  • Bravo Ružo. Kad to kaže bilo tko odmah ga se proglašava Srbomrscem ,ksenofobom ,ustašom itd itd a u biti za sve pripadnike manjina bih isto to rekao a ne samo Srbe jer su Srbi. Kad naš Hrvatski siromah eto tek da bi preživio malo nešto smulja odmah mu stine ovrha na par sto kuna duga koja se popne na par tisuća sa kamatama, eto ti ovrhe i marš van deložacijom iz svoje djedovine. Dvostruki licemjerni kriteriji su nešto najodvratnije, tim više jer je veleizdaja kad štitiš tuđe a proganjaš svoje.

    14. 8. 2016,   15:19
  • De u jednoj sobi prijavito njih 20 dizu socijalke zive od drzave hvala Bogu da je doslo vrijeme da se to uredi vise!

    14. 8. 2016,   15:24
  • Svasta koji komentari,, ovdje nitko ne komentira sto je doticna rekla nego se odma pljuje po njoj, ne zanima me gospodja, zanima me istina a ona boli i tocno znamo koga stoga gospodo navalite pljuvati po svemu Hrvatskom a zivite u njoj i trazite svoja prava.

    14. 8. 2016,   14:56