Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija dviju obitelji: Sjeli su slučajno u isti auto pa poginuli

None Foto: Franjo Lepan/24sata, Facebook 5

Pretpostavlja se da je vozač zaspao za volanom, a brzinomjer je ostao blokiran na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mjestu nesreće

Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Kruševca u Srbiji poginuli su jučer u strašnoj prometnoj nesreći kod Županje. Njihova Škoda Octavia sletjela je s autoceste A3 i zabila se u zaštitnu ogradu.

U nesreći je ozlijeđen i Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je bio peti putnik u automobilu smrti kojim je upravljao stradali Vladica.

Kako doznaje Kurir, nesreća se dogodila u četvrtak, dvadesetak minuta nakon ponoći, a sumnja se da je vozač zaspao za volanom u blizini odmorišta Bošnjaci.

SVETLANA IZ KRUŠEVCA U nesreći na A3 izgubila muža i sina: Ostala mi je samo kći...

- Od siline udara četvero stradalih putnika ispalo je iz vozila. Policija je po dolasku zatekla otvorena sva vrata na olupini automobila. Na mjestu suvozača bio je Vučićević, koji je jedini bio vezan sigurnosnim pojasom. Pretpostavlja se da je Rašić zaspao za volanom, a brzinomjer je ostao blokiran na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mjestu nesreće, dok je dječak po dolasku liječnika davao znakove života, ali je preminuo u bolnici, rekao je izvor.

Rašići, Jankovići i Vučićević navodno se nisu ranije poznavali. Prvi put su se upoznali u četvrtak popodne, kad su krenuli na put bez povratka.

VIDEO: DETALJI UŽASA KOD ŽUPANJE Tražili prijevoz preko aplikacije i ukrcali se u automobil smrti...

- Vladica i njegov sin Nikola su iz Kruševca krenuli za Ljubljanu i registrirali se na aplikaciji preko koje su nepoznatim ljudima ponudili vožnju do Slovenije, kako bi podijelili troškove puta, kaže sugovornik Kurira.

'Nikad nije zaspao za volanom'

Svetlana Rašić, supruga poginulog Vladice i majka pokojnog Nikole, rekla je da je za tragediju čula iz medija. Sa svojim najmilijima se posljednji put čula tri sata prije tragedije kod Županje. U Hrvatsku će krenuti po tijela sina i muža:

- Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije dogodilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili s njim, kaže Svetlana.

Komentari (22)
  • Moja iskrena sućut tim obiteljima.Žao mi je svakog ljutskog života koji se izgubi .

    26. 4. 2019,   07:40
  • Tragedija..

    26. 4. 2019,   07:41
  • Što reći,počivali u miru.

    26. 4. 2019,   07:30