Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trgovačke fore: Reklamiraju domaće, a prodaju stranu robu

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

IMA SVEGA U trgovini na splitskoj rivi turistima pod domaće nude proizvode iz Italije, Austrije, Britanije... U dućanu je, prema našoj procjeni svega 30 posto hrvatskih proizvoda

Ne, meni nije ništa čudno. Dolazi Uskrs, a mi nemamo hrvatskih domaćih proizvoda za taj blagdan. Osim toga, u izlogu ne može biti sve što je u dućanu, komentirao je Branislav Kurtović, direktor tvrtke Dupin d.o.o. bizarnost u jednoj od njegovih dućana. Naime, na izlogu prodavaonice na splitskoj rivi stoji veliki dvojezični natpis: Najbolje iz Hrvatske, no u izlogu su, kako smo se uvjerili, sve od reda strani proizvodi. Uz talijanske skupe bombonjere La Perla Biance čija se cijena penje i do 1000 kuna, pod egidom najbolje iz Hrvatske ističu se njemačka jaja, Mozart kugle, konjak Remy Martin, ali i engleski crni čajevi Twinings.


I u dućanu je, prema našoj procjeni, 70 posto proizvoda stranih robnih marki, dok je svega 30 posto hrvatskih proizvoda. Uz domaće rakije i vina, ukiseljenu papriku sa sirom, domaće slastice mahom su proizvodi tvrtke Adria. Nismo vidjeli Bajadere, Nadalinu niti Griotte.

Komentari (64)
  • Onda se neki uvrijede kad ih usporedim sa hercegovcima, hehehe, samo da se proda jeb... ko kaj misli

    13. 3. 2016,   20:06
  • Šta je tu novo, Konzum se godinama reklamira kao Hrvatski trgovački lanac, a jedino što je hrvatsko su redovi na blagajni (jednoj, pošto druge ne rade).

    13. 3. 2016,   20:17
  • šverc nam je u krvi

    13. 3. 2016,   20:16