Obavijesti

Promo sadržaj

Tri bezvremenske zimske jakne koje ne izlaze iz mode

Tri bezvremenske zimske jakne koje ne izlaze iz mode
4

Zimi jaknu nosimo kao zaštitu od hladnoće i, što god nosili ispod nje, neće se u cjelosti vidjeti. Ako se često povodite modnim trendovima i ne možete odoljeti „it“ jakni sezone, onda je vaš ormar zasigurno krcat ogrtačima s vrlo kratkim modnim „vijekom trajanja“

Jakne su vrlo bitan zimski odjevni predmet. Koliko god pred ogledalom birali što ćemo obući na posao ili zabavu, ona će sve to vješto prekriti i preuzeti glavnu ulogu u svakoj zimskoj modnoj kombinaciji! Ne trošite novac na bespotrebne stvari - uložite u tri klasična modela u kojima se i najhladniji dani provode sa stilom!

Zimi jaknu nosimo kao zaštitu od hladnoće i, što god nosili ispod nje, neće se u cjelosti vidjeti. Ako se često povodite modnim trendovima i ne možete odoljeti „it“ jakni sezone, onda je vaš ormar zasigurno krcat ogrtačima s vrlo kratkim modnim „vijekom trajanja“. Da biste spriječili nepotrebno nagomilavanje robe, a samim time i sačuvali novac, potrebno je mudro i nadasve planski birati kakvu jaknu kupiti.

Postoje modeli koji ne podliježu zubu vremena i vrlo su popularni već nekoliko sezona. Muškarci i žene im se rado vraćaju jer krojevi i materijali laskaju njihovoj figuri, dolaze u šarolikoj paleti boja i, što je najvažnije, štite od hladnoće.

Nema zime bez pernate jakne

Debele jakne sa sintetičkim ili pernatim punjenjem postale su jedan od omiljenih zimskih odjevnih predmeta, pogotovo otkad su ih high street trgovine počele uvoditi u svoje kolekcije. Iako na prvi pogled spadaju u sportski stil odijevanja, s pravim odabirom kroja i modela ove jakne možete izgledati sofisticirano. Muškarcu koji ide na poslovnu ili neku drugu svečanost najbolje pristaje jakna jednostavnog kroja, dok će damama savršeno poslužiti strukirani model ili onaj s pojasom u struku. Dakako, postoje i modeli s kapuljačom koju krasi krzneni rub, ili je obogaćena zanimljivim ukrasima kao što su bedževi ili ušiveni šareni motivi, a tu su i krojevi do poda, jakne s asimetričnim zatvaračima ili pak predimenzionirane veličine.

Njihova najvažnija karakteristika je da su praktične i tople pri vrlo niskim temperaturama, s raznim džepovima koji imaju dvostruku ulogu – griju ruke te služe za pohranu sitnih predmeta poput balzama za usne ili mobitela.

Nekada vojnički, a danas prepoznatljivi ulični model 

Parka jakna je i ove zime must have odjevni komad. Ta vrsta kaputa s kapuljačom ispunjenom umjetnim krznom koje štititi lice od niskih temperatura i vjetra, stvorili su preci jednog eskimskog plemena. Zapadnjačka verzija ove jakne napravljena je ranih 1950-ih za američke vojne pilote, a popularnost su joj vratili hip hop umjetnici. 

Parka već godinama ne izlazi iz ulične mode, može se kombinirati s trapericama i puloverima za ležeran stil, dok su je modne blogerice i influencerice vrlo dobro uklopile uz ženstvenije komade kao što su suknje, haljine i visoke pete. Parke mogu biti kraće i duže, različitih boja i uzoraka (klasična boja je maslinasto-zelena), dok zimska varijanta dolazi s iznimno mekanim i toplim podstavljenim krznom.

Softshell za sportaše

Zimi se valja zaštititi od hladnoće i tijekom rekreacijskih aktivnosti, od lagane šetnje prirodom pa sve do trčanja. Glavna karakteristika sportskih jakni je da nas štite i griju, stoga su uglavnom izrađene od poliestera koji zadržava toplinu tijela. Neke jakne na leđima, ali i u džepovima, imaju ušivene tople podstave za dodatnu toplinu i udobnost, dok su vjetronepropusne jakne izrađene od višeslojnog materijala s membranom koja štiti gornji dio leđa i prsa od naleta vjetra.

Sportske jakne s debelim slojem nisu dobar izbor za šetnju gradom jer njihovo punjenje ne dopušta tijelu da diše i ograničava slobodu kretanja. U posljednje vrijeme sve su popularnije tzv. softshell jakne izrađene od čvrstog, mekanog i ugodnog materijala koji pruža udobnost i zaštitu u slučaju vjetra i kiše, a pritom nije teška za nošenje.

Sve navedene modele vrhunskih modnih brendova možete pronaći u Hervisovoj trgovini ili na web shopu, i to po odličnim cijenama!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.