Obavijesti

News

Komentari 3

Trovanje novičokom: Policija obavila razgovor s muškarcem

Trovanje novičokom: Policija obavila razgovor s muškarcem
1

Charlie Rowley (45) i Dawn Sturgess (44) razboljeli su se nakon što su bili izloženi otrovu na jugozapadu Engleske, u blizini grada u kojemu su istim otrovom napadnuti Sergej Skripalj i njegova kći ..

VIDEO

Britanska policija priopćila je u srijedu da je razgovarala s muškarcem otrovanim nervnim agensom dok detektivi pokušavaju otkriti kako su on i njegova partnerica, koja je preminula u nedjelju, bili izloženi novičoku.

Charlie Rowley (45) i Dawn Sturgess (44) razboljeli su se nakon što su bili izloženi otrovu na jugozapadu Engleske, u blizini grada u kojemu su istim otrovom napadnuti bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći Julija u ožujku.

Strugess, majka troje djece, preminula je u nedjelju i njezina se smrt vodi kao ubojstvo. Bolnica u kojoj se Rowley nalazi na liječenju priopćila je da on više nije u kritičnom stanju te da je sada pri svijesti.

Britanac otrovan novičokom se oporavlja: 'Sada je pri svijesti'
Britanac otrovan novičokom se oporavlja: 'Sada je pri svijesti'

"Časnici iz istražiteljske ekipe nakratko su razgovarali s Charlijem i idućih će dana opet zatražiti da s njim razgovaraju dok pokušavaju otkriti kako su on i Dawn kontaminirani nervnim otrovom", priopćila je londonska policija.

"Bilo kakav kontakt časnika s Charlijem bit će organiziran u dogovoru s bolnicom i njegovim liječnicima".

Britanija i njezine saveznice okrivile su Rusiju za napad na Sergeja i Juliju Skripalj što je izazvalo najveće protjerivanje ruskih diplomata sa Zapada od Hladnog rata. Moskva je odbacila optužbe i uzvratila protjerivanjem zapadnih diplomata.

Sergej i Julija Skripalj otpušteni su iz bolnice gdje su bili tjednima nakon trovanja. Otrov je nanesen na ulazna vrata kuće bivšeg špijuna u gradu Salisburyju. Sturgess i Rowley nađeni su u kući u Amesburyju, udaljenoj 11 kilometara od Salisburyja.

Neil Basu, najviši britanski protuteroristički časnik, rekao je da se možda nikada neće moći definitivno utvrditi veza između smrti Sturgess i trovanja Skripalja.

Također je kazao da policija ne može jamčiti da u Engleskoj više nema tragova novičoka, koji je razvila sovjetska vojska tijekom Hladnog rata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.