Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U brusilicu je stavio eksploziv koji je usmrtio njegovog brata

Muškarac (64) je radi čestih krađa u njegovu vikendicu na području Petrinje u kućište brusilice koju je posjedovao umetnuo eksploziv u namjeri da spriječi daljnje provale...

Policija je završila istraživanje nad muškarcem (64) kojeg sumnjiče da je 11. studenog 2015. prouzročio smrt brata (68). 

Muškarac (64) je radi čestih krađa u njegovu vikendicu na području Petrinje u kućište brusilice koju je posjedovao umetnuo eksploziv u namjeri da spriječi daljnje provale. 

- To je učinio iako je bio  svjestan da na taj način može prouzročiti smrt ili tjelesnu ozljedu osobe koja dođe u kontakt s navedenom brusilicom - priopćila je policija.

Brusilicu je s još jednom odložio u ormar u jednoj prostoriji u vikendici. Brusilicu je 11. studenoga 2015. godine iz ormara u vikendici uzeo njegov 68-godišnji brat, koji je idućeg dana u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića u Sisku isprobavao njihovu ispravnost. 

- Tom je prilikom došlo do aktiviranja umetnutog eksploziva i izbijanja eksplozije, od koje je isti na mjestu smrtno stradao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke - navodi policija. 

Komentari (58)
  • Tako je jedan stavio barut u drva jer su mu nestajala preko noci, drugi dan susjedova peć se razletjela i uništila prostoriju, sva sreća nije bio u nutra kad je eksplodirala i nije zvao policiju sam je popravio štetu! Drva mu vise nisu nestajala!

    16. 9. 2016,   14:38
  • a kod nas nedavno čovjek ulovi lopova na djelu u svojoj garaži i lopov potegne nož na njega, al ovaj bio brži i izlupao lopova letvom i onda pozvao policiju. policija lopova odvela u bolnicu a susjed završio cijelu noć na policiji na ispitivanju. kak got ne znam dobit će prijavu za nanošenje "teških tjelesnih ozljeda". ne znam kaj je trebal, dozvolit lopovu valjda da ga izbode!?

    16. 9. 2016,   15:21
  • Da je glupost i bizarnost , je . no treba traziti uzrok tome !? Policija je sad covjeka privela i kazneno goni iskljucivo zbog ne rada istih(policije) . Do koje mjere se kralo kad je covjek ovo bio u stanju napraviti i nazalost usmrtiti svog brata? Kradje se stalno prijavljuju policiji koja ne rijesi ni 5 % takvih kradja a to ljude izbaci iz takta pa onda sami rjesavaju (nazalost,ovako kao ovaj) . Kradje su stalne po cijeloj zemlji gdje god ima vikendica koje su malo udaljene od naseljenih podrucja i svi to jako dobro znaju ali ne poduzimaju nista . Ovaj covjek ce dobiti kaznu (neki ce reci zasluzenu , ja ne ) no njemu ne treba veca kazna od spoznaje da je ubio svog brata . Ovo je samo jos jedan u nizu banalnih i bizarnih primjera gdje sustav ne funkcionira .

    16. 9. 2016,   14:45