Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U pritvoru 35 dana: Divljak na slobodi, obitelji žrtava u šoku

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 3

Marina Kameničkog (20), koji je divljom i obijesnom vožnjom skrivio prometnu nesreću u Ilici u kojoj su poginule dvije žene, pustili su iz pritvora. Ne smije voziti

Molim vas, moj otac nije dobro. Nama je to sad jedino važno, a sve ostalo rješavaju drugi, rekla nam je kći Damira Babića Alagića (57), vozača Opel Astre koju je na zagrebačkoj Ilici udario Marin Kamenički (20).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vijest da će se Kamenički, koji je divljom i obijesnom vožnjom izazvao smrt dvije žene krajem kolovoza na Ilici u Zagrebu, u nastavku kaznenog postupka braniti sa slobode šokirala je i zaprepastila obitelji njegovih žrtava. U jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela završio je 29. kolovoza. Prije nekoliko dana sudac istrage pritvor je produljio na još dva mjeseca. Obrana Marina Kameničkog žalila se i na tu odluku te su ponudili blažu mjeru - da ga se pusti na slobodu uz oduzimanje vozačke dozvole.

Foto: 24sata/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu to je prihvatilo te je Kamenički u srijedu navečer izašao iz zatvora u Remetincu. U pritvoru je proveo 35 dana, a veći dio tog vremena proveo je na maloljetničkom odjelu, na koji su ga najvjerojatnije smjestili jer je mlađi punoljetnik. Susjedi Kameničkog u stambeno-poslovnoj zgradi u blizini Kvaternikova trga u Zagrebu poslije nesreće nisu ga vidjeli. Nisu nam znali reći je li Marin, nakon izlaska iz pritvora, ostao u Zagrebu ili otišao u Crikvenicu.

U JURNJAVI DVOJE MRTVIH Kameničkom su ukinuli pritvor: Može na slobodu - bez vozačke

Podsjetimo, Kamenički je 23. kolovoza u 21.15 sati u skupocjenome Mercedesu C63 AMG vrijednom 850.000 kuna jurio Ilicom prema zapadu. Iako se spekuliralo da je Kamenički jurio i 150 km/h, njegova brzina prije sudara još se ne zna jer se vještačenje tek treba provesti. Prvo je udario u potporni zid pored pruge, a potom u Astru koju je vozio Babić Alagić. Od siline udara Astra se popela na 30-ak centimetara visoki zidić i završila na travnjaku uz prugu. U njoj je na mjestu poginula Nadica Hoflinger (65). Laura Stelio (22) ispala je iz Mercedesa. Kamenički je potom autom udario u Renault Clio, u kojemu su bili Ivan G. (25) i suvozačica. Taj drugi mladić nije mogao stati pa je svojim autom prešao preko nesretne Laure.

Nesreća je mogla biti i puno veća jer je Marin udario i u treći automobil, Mercedes, u kojemu je majka (43) vozila svoje troje djece. Nasreću, nisu ozlijeđeni.

Komentari (128)
  • Ja ne shvačam kaj se ljudi čude pa ovo je bilo očekivano i jel stvarno nitko ne vidi da jedni zakoni vrijede za imučne i zakozvane ugledne obitelji osobe a sasvim drugi zakoni za obične smrtnike ,pa jel stvarno ima naivaca koji vjeruju da je zakon isti za sve ?

    4. 10. 2018,   20:11
  • ubio dvije žene i ovi mu dali blažu mjeru i oduzimanje vozačke.. dokle tako...????? dokle će suci dijeliti pravdu na svoj način..??

    4. 10. 2018,   20:04
  • Žrtve, odnosno njihova rodbina, valjda znaju da je ovaj drumski ubojica produkt vladajuće političarske bande i najkorumpiranijeg i najbijednijeg "sudstva" u Europi, a i šire...drumske ubojice ovdje su puno manje krive od "sudstva" koje ih takove osokoljuje oslobađajućim presudama... rvacki "suci" veće su ubojice od ovakvih polu..bila poput ovog balonje...

    4. 10. 2018,   20:08