Obavijesti

News

Komentari 71

'Ubojica mi je rekao da je baš hladno, u ruci je imao vrećicu'

'Ubojica mi je rekao da je baš hladno, u ruci je imao vrećicu'
7

Mislim da sestra nije plaćala struju, a da su računi dolazili bratu. Glasno su se prepirali zbog toga - rekao nam je susjed i prijatelj obitelji Zdravko Brkić

VIDEO

Sreo sam ga u vrtu susjedne kuće oko 8.30 sati, sat i pol nakon trostrukog ubojstva. Pozdravio sam ga i on mi je uzvratio pozdrav. Dodao je da je ledeno danas, a ja sam komentirao da je jučer bilo i ledenije. Imao je najlonsku vrećicu u ruci i treskao je njome. Vjerujem da je u njoj bio konop kojim se kasnije objesio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Svjedoči nam Zdravko Brkić (73), Sukošanac. Ono što tad nije znao je da je Čedomir Keran (61) neposredno prije toga ubio sestru Zvjezdanu Obrovac (64), njezina sina, a svojeg nećaka Darka Obrovca (37), te staricu od 81 godine, sestrinu svekrvu Anu Benković. Sačekao je da otvore vrata stare kuće te ih zatukao tupim predmetom nanijevši im time višestruke teške ozljede od kojih su umrli.

Našli oproštajno pismo: Ubio ih je, a onda se upucao i objesio...
Našli oproštajno pismo: Ubio ih je, a onda se upucao i objesio...

O kojem je predmetu riječ policija nije htjela reći dok ne stignu nalazi obdukcije, ali se pretpostavlja da je riječ o sjekiri ili čekiću. Potom je otišao na kavu, a nekoliko sati kasnije nazvao je susjedu da joj kaže što je učinio.

Mopedom se odvezao u svoje polje udaljeno nekoliko kilometara te počinio kombinirano samoubojstvo, omotavši konopac oko vrata i ustrijelivši se puškom koju je nezakonito posjedovao. Ostavio je i oproštajno pismo koje je još predmet kriminalističke obrade pa se sadržaj taji.

Tek četvrti zvao policiju

- Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sranje - navodno je rekao.

- Nitko nije htio ući u kuću do dolaska policije. On je nazvao susjedu rekavši joj što je učinio, a ona je zvala svojega sina, jer je bila na putu. Ni sin se nije mogao s time nositi pa je policiju pozvao tek četvrti čovjek. Tad su došli policajci, vatrogasci i Hitna pomoć. Vjerujem da je ubojstvo isplanirao, da nije bilo afekta. On se dosad ponašao kao apsolutno normalan čovjek. Trenirao sam ga u nogometu dok je još bio pionir i baš ništa nije upućivalo na ovo. Ni nakon što sam ga sreo nakon trostrukog ubojstva članova familije nisam osjetio baš ništa neobično s njim. Otišao je na kavu, kao što to čini svakog jutra. Do lani je bio zaposlen u jednoj tvrtki, a nakon problema s kukovima otišao je u prijevremenu mirovinu te se pomalo bavio poljoprivredom. Bio je vješt i s rukama. I sestra mu je bila fina, uvijek bi pozdravila, a njezin sin je pomorac, uskoro je trebao isploviti na brod. Iz kuće se znala čuti svađa, vrijeđali su se, mislim da je bilo i prijetnji, no prema drugima su bili uljudni.

Pokolj u Sukošanu: Ubio obitelj zbog imovine pa otišao na kavu
Pokolj u Sukošanu: Ubio obitelj zbog imovine pa otišao na kavu

Svađali se oko računa?

Sestra se prije 18 godina doselila u kuću njihova oca, a Čedo je sagradio novu preko puta stare, u kojoj je živio. Sudili su se oko toga, a stara kuća je bila bez struje posljednja tri mjeseca. Mislim da sestra nije plaćala struju, a da su računi dolazili bratu. Glasno su se prepirali zbog toga - rekao nam je susjed i prijatelj obitelji Zdravko Brkić. Mlađi nećak ubojice, nasreću, nije bio u kući u vrijeme masakra, a navodno je spavao kod djevojke.

Tijela im je izmasakrirao? 'Zovi policiju, napravio sam sr*nje...'
Tijela im je izmasakrirao? 'Zovi policiju, napravio sam sr*nje...'

Općina Sukošan namjerava proglasiti Dan žalosti zbog tragedije kakva se ne pamti stotinu godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"