Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Građani složni protiv 'šerifa' Bandića: 'Ne bu išlo, dosta je'

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Više udruga prikupilo je 1327 primjedaba na izmjene GUP-a, a ako izmjene ne prođu, kreću u referendum protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića

Milan Bandić želi graditi zagrebački Manhattan, pa o Velesajmu i Hipodromu govori kao o mrtvoj prošlosti, no za njegovu viziju budućnosti grada nužno je promijeniti Generalni urbanistički plan (GUP).

POLJULJANI GRADONAČELNIK Cezar ili ništa: Bandić skuplja vojsku za teški jesenji okršaj

Kako početkom srpnja Bandić nije dobio potporu Gradske skupštine za svoje ideje, izmjene je pokušao progurati sad, u vrijeme godišnjih odmora, računajući na vrućine i činjenicu da je većina građana nezainteresirana za politička zbivanja, pa prolazi i ono što inače ne bi. Tako je lani Sabor progurao izmjene zakona o koncesijama, kojima su novi vlasnici Agrokora automatski dobili Todorićeve koncesije, za koje bi se inače trebali natjecati. Bandić je javnu raspravu planirao provesti do 14. kolovoza i onda u miru promijeniti GUP. No naletio je na neočekivano žestok otpor. Udruga građana Siget četiri je dana uz pomoć Prava na grad i Zelene akcije skupljala primjedbe na plan izmjena GUP-a sakupivši ukupno 1327 primjedaba i prijedloga. Predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec jako je zadovoljna odazivom građana.

Dolazak uzvanika na svečani program na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede BIO JE U KNINU Bandić: Hrvatska treba novog Tuđmana, da lupi šakom o stol

- Ovakva sloga građana, inicijativa, udruga i struke nije nikad bila. Ovo je prvi put. Zagreb se probudio i sad će oni vidjeti što je Zagreb - rekla je Hini i dodala: “Ljeto je, termin kad su oni računali da će to proći samo tako, da se ljudi neće odazvati. Zbog toga smo još više ponosni što je odaziv takav. Bez obzira na to što su godišnji i nema ljudi, oni na različite načine nalaze sredstva da dođu do tih primjedbi i da ih pošalju, bilo poštom, bilo da osobno dođu do nas. Ovoga puta su građani pokazali da im je stvarno svega dosta. Mislim da bi nas Bandić trebao poslušati, i nas i struku”.

Ona vjeruje da će građani uspjeti srušiti GUP, a ako u tome ne uspiju, ići će se na referendum, “ali ne oko GUP-a, nego za smjenu gradonačelnika”, rekla je.

Komentari (138)
  • Mislim da je hrvatskom narodu dosta i gradonacelnika koji se ponasa kao lokalni serif, kao i politicara, lopova, predsjednika fikusa itd itd. Mislim da je vrijeme da se nesto promijeni ako hcemo bolje zivit. Uzor..... Rumunjska premijerka, preko noci je pozatvarala visoke duznosnike u politici, sudstvu i policiji. Od tad je Rumunjska krenula vrtoglavo prema gore. Do kad cemo se dat gazit.. Rintam na građevini po 12 sati na dan i nemogu si priustit 5 nocenja na moru dok politicari i slicni njima ljetuju uz velika primanja, na racun poreznih obveznika.

    12. 8. 2019,   23:16
  • Di nam je sloga zadnjih 30 godina?

    13. 8. 2019,   00:22
  • Mi mentalno moramo narasti, kakve vražje 'smjene' ?! Oni se samo rotiraju po funkcijama, ako bi počeo nabrajati primjere ne bi stalo u ovaj komentar... Otvorite opet Goli otok, ni tam ne bude mjesta za sve... i toj bandi uopće treba zabraniti pojavljivanje u Vukovaru, Kninu..., pa svaki onaj poginuli ja tisuču puta vredniji i zaslužniji od ove bande koja drži govore i hoda u nekakvim kolonama... da imaju imalo obraza ne bi se tamo ni pojavljivali...

    12. 8. 2019,   23:05