Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uljanik još nije isplatio plaće, sindikati prijete prosvjedom

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Sindikati traže hitan sastanak s ministarstvom gospodarstva na kojem će glavna tema biti isplata plaća radnicima. Podsjećaju da su sličan poziv uputili prije tjedan dana, no nisu dobili nikakav odgovor

Sindikati u Uljanik Grupi ponovno su u ponedjeljak uputili zahtjev Ministarstvu gospodarstva da hitno organizira sastanak s predstavnicima Uprave, sindikata i Ministarstva financija, s ciljem definiranja rješenja za isplatu plaća radnicima Uljanik Grupe.

U dopisu podsjećaju da je 15. siječnja istekao rok za isplatu plaća za prosinac koji su radnici uredno odradili, ali za to nisu plaćeni. Uz to, ističu, za većinu radnika postoji dug za rujan, listopad i studeni prošle godine.

U večernjim satima Pulu je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme I BONUSI (M)uljanik 2: Ne žele otkriti kolike su plaće menadžerima

Neisplata plaća radnicima Uljanik Grupe utječe na život oko 20.000 hrvatskih građana, navode sindikati te pitaju ministra gospodarstva Darka Horvata - možete li tu činjenicu ignorirati?

BrodogradiliÅ¡te Uljanik UPLATILI IM ZAOSTATKE Šef Uljanika dobio plaće, a neki radnici ne: 'Neugodno mi je...'

Podsjećaju da su sličan zahtjev Ministarstvu gospodarstva već uputili 16. siječnja, no nisu  dobili odgovor, niti je sastanak organiziran.

Zagreb: Ministar Horvat o Uljaniku DODATNI INTERES INVESTITORA Horvat: Produžen je postupak dubinske analize u Uljaniku

Ako se ništa ne učini, nezadovoljstvo radnika može rezultirati brojnim crnim scenarijima - od štrajka i prosvjeda do toga da eventualni strateški partner neće moći nastaviti proizvodnju jer neće biti radnika, navodi se u dopisu koji potpisuju čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Sindikata metalaca Hrvatske, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Jadranskog sindikata.

Komentari (9)
  • Pa kaj ne trazite place od vlasnika i menadera zakaj imate te nesposobne menadere

    22. 1. 2019,   08:30
  • treba ih pustiti da strajkaku i ne dati više ni kn iz proračuna,skoro 5 milijardi je država dala za jamstva i plaće,pa radnici su večinski vlasnici i nigdje nema u svijetu tog da vlasnici štrajkaju protiv sebe,sto se mene tiće gladujte jer dok ste svi krali na ćelu sa upravom a mi plačali bilo vam je dobro,jakovčić vam je doveo končara i za njeg radio,gdje je danas ids,miletić,flego ili u rijeci obersnel,a jamstva je dala vlada zorana milanovića u ćijem je sastavu bio i ids

    21. 1. 2019,   17:15
  • Pitanje svih pitanja?! Zašto nisu radnici protestirali kad je uprava dobila te novce? Zašto? Pa prijetili su da će upravu baciti u more.Sad je bila prilika za to. Tko je sad ušutio radnike? Čija zamisao je bila ona šetnja par dana kroz grad preko ljeta usred sezone? Što ste mislili da ćete time postići osim što ste uplašili nekoliko turista. Žuti? Ti si bio i gladan i žedan.Nisi imao za knjige ni hranu. Kako to da si sada cito? Što je i tebi legla neka lovica?

    21. 1. 2019,   15:48