Obavijesti

News

Komentari 57

Umro je pred majčinim očima: ’Djeca su u šoku, shrvani smo'

Umro je pred majčinim očima: ’Djeca su u šoku, shrvani smo'
1

Nakon obdukcijskog nalaza na potezu je tužiteljstvo Sarajevske županije će, prema svemu sudeći, otvoriti istragu o nemilom događaju. Još nije poznato kad će dječakovo tijelo prevesti u Split

VIDEO

Dječak (8) iz Splita koji je smrtno stradao u četvrtak navečer u Sarajevu, utopio se, a nije stradao od zatajenja rada srca kako se u početku mislilo.

Za Dnevni avaz potvrdio je to Nermin Sarajlić, vještak medicinske struke koji je obavio obdukciju.

Tragedija je pogodila sve sudionike nogometnog turnira za djecu Šampion junior kup u Sarajevu, na kojem nastupa nekoliko desetaka dječjih ekipa s područja bivše države.

Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka (7) iz Splita: Utopio se
Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka (7) iz Splita: Utopio se

Većina djece stigla je dan ranije i djeca su se u četvrtak poslijepodne bezbrižno zabavljala i kupala na bazenima hotelskog resorta Terme u sarajevskom naselju Ilidža, dok su u blizini bili roditelji i treneri, a među njima i majka nesretnog dječaka. U jednom trenutku netko je primijetio beživotno tijelo dječaka u bazenu i izvadio ga iz vode.

Dotrčali su se roditelji i treneri, a uskoro su stigli i djelatnici Hitne pomoći. Oživljavali su dječaka puna dva sata, ali nažalost, neuspješno. Nesretni dječak bio je član Nogometne akademije Mladinić, bivšeg poznatog nogometaša Hajduka i Dinama Srđana Zuje Mladinića.

Almir Prguda, direktor turnira, ispričao nam je kako je došlo do tragedije.

- Što da vam kažem?! Sva djeca su još u šoku. Sinoć su se mnoga djeca kupala na tim bazenima, a roditelji i treneri bili su u blizini, baš kao i majka dječaka koji se utopio. To su plitki bazeni, a taj dječak je skočio u bazen i preminuo - rekao je Prguda, koji je bio uvjeren prije nego što je stigao obdukcijski nalaz da je dječaku zatajilo srce. Avaz piše da je na bazenima bio i spasilac.

- Velika tragedija, svi smo potpuno shrvani. Imali smo zajednički sastanak s predstavnicima klubova i roditeljima i utakmice će se ipak igrati, a sve će počinjati minutom šutnje, dok će svi sudionici imati crne trake na dresovima - rekao nam je Prguda. Dodao je da su otkazali sve popratne zabavne manifestacije.

Imao infarkt na bazenu: 'Dijete nam je preminulo na rukama'
Imao infarkt na bazenu: 'Dijete nam je preminulo na rukama'

- Kad sam došao na bazen, dijete je bilo potpuno plavo kao da je dugo bio u vodi. Užasna tragedija. To je moglo biti bilo čije dijete - ispričao nam je roditelj drugog djeteta koje je bilo na bazenima.

Roditelji su novinarima rekli da su dječaka oživljavali dva sata i da mu je srce dva puta nakratko zakucalo. Doznali smo da su druga djeca odmah nakon tragedija poslana u svoje sobe. Sarajlije s kojima smo razgovarali zgroženi su strašnom tragedijom. Kažu kako takav slučaj ne pamte, a hotelske bazene ističu kao jedne od najboljih i najsigurnijih u gradu. Nakon obdukcijskog nalaza na potezu je tužiteljstvo Sarajevske županije će, prema svemu sudeći, otvoriti istragu o nemilom događaju. Još nije poznato kad će dječakovo tijelo prevesti u Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...