Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Video lažnog Trumpa koji ubija novinare osudio je i Trump

None Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham napisala je na Twitteru da Trump nije pogledao video ali da je, na temelju onoga što je čuo, to osudio

Udruga novinara Bijele kuće (WHCA) osudila je videosnimku koja prikazuje lažnog američkog predsjednika Donalda Trumpa kako ubija pripadnike američkih medija, prikazanu na skupu njegovih pristaša u odmaralištu u Trumpovu vlasništvu. 

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham napisala je na Twitteru da Trump nije pogledao video ali da je, na temelju onoga što je čuo, to osudio. 

Vijest o videosnimci prvi je objavio New York Times nakon što je netko tko je prisustvovao skupu poslao video s mobilnog telefona dnevnom listu.

Hurricane Dorian Meeting MCALEENAN DAO OSTAVKU Donald Trump traži već petog ministra domovinske sigurnosti

Na videosnimci vidi se da je Trumpova glava dodana na tijelo u prugastom odijelu čovjeka koji puca na "Crkvu lažnih vijesti" sa župljanima čija su lica prekrivena logo oznakama raznih organizacija ili zamijenjena licima istaknutih kritičara predsjednika, objavio je list.

- Svi Amerikanci trebali bi osuditi prikaz nasilja usmjerenoga prema novinarima i predsjednikovim političkim suparnicima - istaknuo je predsjednik udruge Jonathan Karl u izjavi.

American Priority, politička aktivistička skupina koja je domaćin skupa, odbacila je nasilje u videu te istražuje situaciju.

U izjavi na Twitteru napisali su da nisu znali za video niti da odobravaju.

Komentari (1)
  • Možda ne treba baš pucati po njima, ali ...

    14. 10. 2019,   19:38