Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Donald Trump traži već petog ministra domovinske sigurnosti

None Foto: Stefani Reynolds/DPA/PIXSELL

Američki predsjednik Donald Trump u petak je objavio da je vršitelj dužnosti ministra za domovinsku sigurnost Kevin McAleenan dao ostavku te da će sljedeći tjedan biti imenovan novi vršitelj dužnosti

Kevin McAleenan je u travnju ove godine postao četvrta osoba na čelu tog ministarstva od početka Trumpova predsjedništva, nakon što je republikanski predsjednik zatražio ostavku ministrice domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen.

Prije nego što je postao vršitelj dužnosti ministra, McAleenan je obavljao dužnost povjerenika američke carine i zaštite granica, jedne od agencija koje djeluju pri Ministarstvu domovinske sigurnosti, nadležnom za provedbu nekih od najspornijih Trumpovih politika, kojima pokušava smanjiti broj Meksikanaca i stanovnika država Srednje Amerike koji ulaze u SAD bez odgovarajuće dokumentacije.

'OVO JE TEŠKA ODLUKA' Vlasti Martinika su objavile: 'Prekidamo aktivnu potragu'

- Kevin sada, nakon više godina u Vladi, želi provesti više vremena sa svojom obitelji i otići u privatni sektor. Sljedećeg tjedna objaviti ću ime novog vršitelja dužnosti. Mnogo je divnih kandidata - napisao je Trump na Twitteru. 

Trump, koji je suzbijanje legalne i ilegalne imigracije postavio kao ključnu odrednicu svojeg predsjedništva i nastojanja za reizborom u 2020. godini, rekao je da su on i McAleenan "dobro surađivali".

Unatoč pohvalama, Trump nikada formalno nije nominirao McAleenana za vođenje tog ministarstva.

Trump Anti-Vaping Announcement ODBIJAJU SURAĐIVATI U ISTRAZI Pelosi na Trumpov novi potez oko istrage: Niste iznad zakona

Posljednji podaci američke carinske i granične kontrole pokazuju da je u rujnu broj imigranata zaustavljenih na granici bez dokumenata smanjen četvrti mjesec zaredom, na 52.546, što je 54 posto manje nego u svibnju. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (6)
  • Trumpu je teško pronaći nekoga tko se slaže s njime o povlačenju trupa s bliskog istoka, sada ga baš ne vole ni neki republikanci koji su tu samo da podupiru ratove koji koriste samo Izraelu. Jak je taj židovski lobi. A kritičari Trumpa "Trump će započeti WW3! -naci! ..... Trump povači trupe i želi okončati ratove! - naci!"

    13. 10. 2019,   18:58
  • republikanci su protiv trumpa

    12. 10. 2019,   20:01
  • Amerika mora ostati sigurna i stabilna zemlja, to je najvaznija zemlja na svijetu, i od njihove sigurnosti ovisi i sigurnost citavoga svijeta. Nece nas ovi gore u Briselu braniti? Oni su podijelili sebi place po 20 i 30 000 eura, dok im narodi krepaju od gladi u razavljenim drzavama okolo po Europi. Na njih ne treba racunati, oni bi te jos gurnuli u jamu, i pogurali nogom da vide da ti viri ruka, da trazis pomoc, kamoli da bi te oni branili.

    12. 10. 2019,   11:32