Obavijesti

News

Komentari 751

Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...

Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...
1

Pojedinci veličaju NDH, homofobnim izjavama zastrašuju djecu, u ime ekumenizma koji promiču stvaraju videouratke i objavljuju ih na internetu uspoređujući druge religije s nacizmom...

VIDEO

Poslovično, Crkva u Hrvata, kad su u pitanju grijesi svećenika, rijetko reagira ili te reakcije budu zakašnjele i prilično mlake.

Čak i u slučajevima gdje su policija i sud bez sumnje dokazali da je svećenik učinio kriminalno djelo, svećenici koji nastupaju u ime Crkve u javnom istupanju ponekad zaborave svoju ulogu i, prije svega, nauk koji poučavaju. Tako se kroz medije već godinama mogu čuti zastrašujuće izjave s oltara koje se ne mogu okarakterizirati nikako drugačije nego kao govor mržnje.

Vjeroučitelj na nastavi pozivao na vješanje? Divjak je šokirana
Vjeroučitelj na nastavi  pozivao na vješanje? Divjak je šokirana

Pojedinci veličaju NDH, homofobnim izjavama zastrašuju djecu, u ime ekumenizma koji promiču stvaraju videouratke i objavljuju ih na internetu uspoređujući druge religije s nacizmom i holokaustom. S oltara siju bezumnu mržnju prema svima koji misle drugačije od njih, vrijeđaju i omalovažavaju. Diplomatski i u rukavicama Crkva uglavnom nepodobne ili nestašne svećenike šalje u mirovinu ili ih seli u drugu župu. Unatoč svemu, Kaptol se nikad nije javno ispričao žrtvama koje su riječi predstavnika Crkve povrijedile.

- Žao mi je moga hrvatskoga naroda i hrvatskoga društva, zbog svega što proživljava, kojemu se vještim manipuliranjem činjenicama rastače samopoštovanje i zdravo pouzdanje - piše Bozanić u božićnoj poruci vjernicima naslovljenoj “Savez u dobru”.

Zaboravlja da se Crkva u kojoj mnogi traže utjehu i uzor često ponaša suprotno od onoga što propovijeda. Da manipulira slomljenim dušama budeći najniže strasti i potičući mržnju. Umjesto ljubavi i zajedništva previše često sluša se o demonima, mračnim silama i nabijanju na kolac. Dosta je!

Razveselila ga je smrt čovjeka, pa pisao po ‘Fejsu’

Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovoga svijeta, pisao je na Facebooku hvarski svećenik don Mili Plenković. Poslije se ispričao svima.

Na sudu zbog veličanja NDH

Dominikanac Luka Prcela negirao je lani na javnoj televiziji tijekom mise zločinački karakter NDH. Na prekršajnom sudu u Splitu dokazuje nevinost.

Za njega je islam gori od nacizma

Koje je to najveće zlo koje je zadesilo ljudski rod u cjelokupnoj njegovoj povijesti? Islam, tvrdi fra Danijel Maljur u videopropovijedi na YouTubeu.

Dječaku rekao da će biti peder

Županjski župnik Ivan Varoščić dječaku (10) zbog duge kose rekao je ‘da će biti bolestan i peder kad odraste’. Ništa se nije dogodilo, a lani je otišao u mirovinu.

Silovana žena neće zatrudnjeti

teologija

Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja, objašnjavao je 2014. godine studentski kapelan don Damir Stojić.

Gastarbajtere nazvao dezerterima

Danas je moderno otići iz domovine pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom, kritizirao je nedavno biskup Vlado Košić ljude koji su otišli raditi u inozemstvo.

Nimalo skromno: Vozi skupi auto

Župnik Andrija Vrbanić iz Ivanovca kraj Osijeka kupio je Mercedes E klase. Novi stoji oko 50.000 eura, a njegov je, kaže župnik, star godinu dana.

Ne želi pričestiti dječaka s Downom

Svećenik Alojzije Asić iz Gradišta tek je nakon pritiska javnosti krstio dječaka Adama koji ima Downov sindrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 751
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.