Obavijesti

News

Komentari 21

Zapalio im kuću i prijetio da će ih ubiti: Osuđen na 20 mjeseci

Zapalio im kuću i prijetio da će ih ubiti: Osuđen na 20 mjeseci
5

Ukoliko presuda, na koju je najavljena žalba, postane pravomoćna Kuprešak će iza rešetaka sjediti 14 mjeseci, jer je nakon paleža i prijetnje odveden u istražni zatvor i tamo proveo šest mjeseci

VIDEO

Zoran Kuprešak (54) koji je 1. ožujka ove godine u Jagnjedovcu, pokraj Koprivnice zapalio kuću u vlasništvu Marka i Danijele Jokić, nepravomoćno je na koprivničkom Općinskom sudu, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 mjeseci.

Osuđen je za tri kaznena djela. Uz kazneno djelo protiv opće sigurnosti – dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom (požar), proglašen je krivim i za kazna djela prijetnje smrću Marku i Danijeli Jokić.

Ukoliko presuda, na koju je najavljena žalba, postane pravomoćna Kuprešak će iza rešetaka sjediti 14 mjeseci, jer je nakon paleža i prijetnje odveden u istražni zatvor i tamo proveo šest mjeseci, što mu se računa u kaznu. 

Podsjećamo, horor u Jagnjedovcu započeo je tog hladnog četvrtka oko 9,30 sati kada je Kuprešak ušao u kuću bračnog para Jokić, revoltiran neriješenim imovinskim odnosima, nakon veze sa Markovom majkom.

Mladi par podigao kredit za kuću, a onda im ju je zapalio...
Mladi par podigao kredit za kuću, a onda im ju je zapalio...

Po podu prostorije dnevnog boravka i stvarima razlio je benzin te držeći upaljač u ruci rekao Marku: "Sve ću vas zapaliti".

Potom je, piše u presudi, sišao do podruma gdje ga je vlasnik kuće zaključao. No, Kuprešak je u podrumu pronašao sjekiru kojom je razbio vrata te se ponovno vratio u dnevni boravk i znajući da se u kući nalazi bračni par upaljačem zapalio predmete polivene benzinom. Požar se proširio po cijeloj kući, a mladi par je u pidžamama spas potražio skokom kroz prozor spavaće sobe i potražio utočište kod susjede. No, to nije zaustavilo u nakani Kuprešaka, koji je držeći u ruci sjekiru krenuo za njima i vikao da će ih ubiti i sasjeći im glave.

No, na sreću nije uspio ostvariti svoj bolesni naum. Hrabra Ruža Turek ga je dočekala ispred vrata kuće i uspjela nagovoriti da spusti sjekiru, što je on i učinio. Nakon što je ostavio sjekiru, Zoran Kuprešak je otišao, ali se ubrzo ponovo vratio pred kuću gdje je i uhićen. 

U požaru su osim kuće koja je neupotrebljiva za stanovanje, nesretnim ljudima izgorjeli sva odjeća, obuća, osobne stvari i dokumenti. Šteta je procijenjena na 330.000 kuna.

Tijekom postupka oštećeni bračni par je postavio imovinski zahtjev u iznosu od 181.076 kuna uvećano za zakonsku zateznu kamatu, a sud ih je uputio na građansku parnicu. 

Okrivljeni je na suđenju kazao kako se ne osjeća krivim, a da je do prolijevanja benzina došlo sasvim slučajno tijekom naguravanja s Markom Jokićem, te da nije imao namjeru ostvariti prijetnju smrću. Jokići su za kupnju kuće podignuli kredit od 40.000 eura i uplatili su samo par rata da bi ostali bez krova nad glavom. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.