Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ksenija je ujutro kupila vino, a popodne ubola supruga Mirka

None Foto: Facebook

Par iz podravskog Budančevica imao je problema s alkoholom, a tragediji je navodno predhodila svađa. Centar za socijalnu skrb je radi loših uvjeta paru oduzeo djecu. Ksenija je opet trudna, piše ePodravina

Ona je teški alkoholičar i kad pije je agresivna. Svađali su se i počela ga je napadati. U nekom trenutku je uzela nož i probola ga u srce. Njegov otac ga je pokušao obraniti, ali nije uspio, rekla nam je šokirana susjeda obitelji Topolovčan iz Budančevica, gdje se u ponedjeljak zbila tragedija.
 Događaj joj je prepričao Ivica Topolovčan (69), koji je te večeri svjedočio ubojstvu sina Mirka Topolovčana (39).

ISPOVIJEST POTRESENOG OCA: 'Ubio sam Boga u njoj kad sam vidio nož. Ali, već ga je ubola'

Kako nam je rekla susjeda, Mirkova supruga Ksenija (30) to je jutro u lokalnom dućanu kupila vino. Sve je bilo u redu do navečer, kad su se počeli svađati. U trenutku ljutnje Ksenija je otišla u kuhinju, uzela nož i ubola ga u srce. Njegov otac Ivica pokušao ga je obraniti te je uzeo plastičnu cijev i počeo je udarati.


- Ubio sam valjda Boga u njoj - rekao je kasnije Ivica. Nažalost, bilo je prekasno. Mirko je na putu do bolnice podlegao ozljedama.
- Ivica je tek oko tri ujutro doznao da mu je sin umro. Još je u šoku, jedva priča - govori nam susjeda. Ksenija se inače kod njih preselila prije nekoliko godina. Svi su nam potvrdili kako ju je Mirko jako volio.


- Znala je nestajati po nekoliko dana pa bi se opet pojavila i on ju je uvijek primio natrag. Radila je po lokalnim kafićima kao konobarica, tako su se upoznali. Otkad se preselila, svađe za njih su bile svakodnevica. Policija im je stalno bila u dvorištu - prepričavaju nam susjedi. I te večeri policija je Kseniji izmjerila 2,68 promila alkohola u krvi.

Davor Puklavec/PIXSELL UMRO OD OZLJEDA Kod Đurđevca: Posvađali se pa je nožem ubola supruga (39)

Iako nisu sigurni što je bio točno uzrok svađe, susjedi pričaju za sve je kriv daljinski upravljač i TV program. Ivica je godinama radio u Zavodu za mirovinsko osiguranje i svi troje su živjeli od njegove penzije. Mirko je nakon završene gimnazije nekoliko godina radio u Zagrebu, prije nego što se vratio natrag u obiteljsku kuću, gdje je izrađivao plastenike.


- On je bio predobar dečko. Znamo ga odmalena i pomogao je svakome tko ga je zamolio. Znam da je i on imao problema s alkoholom, ali ni približno kao ona. Jednostavno nije mogla preživjeti dan bez alkohola - objašnjavaju susjedi. Dodaje kako su institucije u ovom slučaju zakazale.


- Bili su kod njih i socijalna služba i policija. Oboje su bili na liječenju. Pričao mi je Ivica da su Kseniju puštali da se šeće gradom dok je bila na liječenju. Nije ni čudno da se nisu izliječili - govori nam susjeda. Zajedno imaju dvoje djece. Dečka od dvije godine i curicu koja nema ni godinu dana. Radi neadekvatnih uvjeta za život i njihovih problema s alkoholom centar za socijalnu skrb im je oduzeo djecu, piše ePodravina. Na telefon smo dobili i Ivicu koji nam je kratko rekao kako je još u šoku i nije u stanju pričati o tome.

Komentari (116)
  • Alkohol jedan od najgorih poroka,uništava onoga koji ga konzumira,a neposredno i sve njegove članove porodice,prijatelje,rodbinu...

    10. 4. 2018,   19:58
  • I zašto na SVIM alkoholnim pićima nema slika kao na cigaretama??? To se ljudi pikaju, tuku, rade prometne nesreće.. Alkohol razara obitelji, alkoholičari ugrožavaju sve oko sebe.

    10. 4. 2018,   20:06
  • . . .nemože centar toliko uzimati djecu,koliko ona može rađati . .

    10. 4. 2018,   19:51