Obavijesti

Promo sadržaj

Spremni ste za proljeće. Što o tome misle vaši prozori?

Spremni ste za proljeće. Što o tome misle vaši prozori?
1

Dok sanjarimo o ispijanju kave na osunčanim terasama, zaboravljamo na to da naši prozori i podovi nisu spremni za proljetno sunce kao mi

Dok sanjarimo o ispijanju kave na osunčanim terasama, zaboravljamo na to da naši prozori i podovi nisu spremni za proljetno sunce kao mi. Nevoljko vas podsjećamo na proljetno čišćenje, ali mislimo da će ovih nekoliko savjeta olakšati ono što nam je svima neminovno.  

DOBAR PLAN JE POLA POSLA

Prvi korak je analiza trenutnog stanja i priprema "to-do" liste. Pranje prozora, laštenje podova, generalka u kupaonici, sređivanje garderobe... za svaki od tih segmenta trebat ćete prave alate. Ako će vaše proljetno čišćenje obuhvatiti cijeli stan (ili kuću) preporučujemo vam da napravite raspored čišćenja i raspodijelite ga na nekoliko dana i svakako utvrdite koji dio možete delegirati ukućanima.

PRIPREMITE POTREBNE ALATE

Napravite inventuru kako ne biste usred čišćenja morali skinuti zadnji par rukavica i otići u dm po sredstvo za čišćenje drvenih površina. Dobra priprema omogućit će vam da stignete obratiti više pozornosti na sredstva za čišćenje. Tako ovogodišnje proljetno čišćenje može biti jednostavnije, ali i ekološki osviješteno uz univerzalno sredstvo za čišćenje Method koje čisti nježno zahvaljujući powergreen tehnologiji na bazi biološki razgradivih sastojaka. Ako više volite sredstva za čišćenje specijalizirana za svaki dio doma, zeleno rješenje krije se u ekološkim sredstvima za čišćenje Frosch. 

Kolege iz redakcije Zdrave krave testirali su ekološka sredstva za čišćenje, a rezultate pročitajte ovdje: Koliko su ekološka sredstva učinkovita protiv kamenca.

IZBJEGNITE NAJČEŠĆE POGREŠKE

Uz dobru pripremu, jednostavnije je izbjeći i najčešće pogreške i dvostruko čišćenje. 

Od vrha prema dolje - Kada napadnete prostoriju s unaprijed pripremljenim alatima za čišćenje, učinite to od stropa i najviših površina elemenata i namještaja, spuštajući se polako prema podu. Tako nećete morati ponavljati čišćenje poda nakon što na njega padnu prašina i prljavština sa stropa ili ploha visećih elemenata.

Ne čekajte sunce za pranje prozora - Sunce najbolje pokazuje u kakvom su stanju prozori. Ipak, odolite napasti da operete prozore bez obzira na to koliko loše izgledaju na suncu. Sunce će ubrzati sušenje sredstva za čišćenje zbog čega ćete ih teže oprati i vrlo vjerojatno će ostati tragovi zbog kojih ćete morati ponoviti cijeli proces.

Još više rješenja za eko pristup čišćenju doma potražite u dm-ovom časopisu "Najbolje iz prirode" koji možete preuzeti u zamjenu za 50 active beauty bodova. U njemu se povrh savjeta o održivom stilu života nalazi i kupon za 20 posto popusta pri kupnju održivih proizvoda za čišćenje doma te prirodne kozmetike i organske hrane. 

Za više informacija posjetite dm-ovu web ili Facebook stranicu.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“
Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje