Obavijesti

Show

Komentari 1

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2016. - 3. dio

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2016. - 3. dio
12

Sezona Oscara je period u kojem studiji izbacuju svoje bolje filmove, u nadi da će tako dobiti zlatne kipove. U nekoliko nastavaka predstavit ćemo 30 takvih filmova.

VIDEO

18. ‘Sicario’

Denis Villeneuve nas je u zadnjih par godina nekoliko puta iznenadio. Prvo šokantnim i potresnim filmom ‘Incendies’, a zatim izvrsnim trilerom ‘Zatočene’.

A nakon psihološkog trilera ‘Neprijatelji’, Villeneuve je odlučio prikazati okrutnu trgovinu drogom u ‘Sicariu’. Film je izvrsno prošao na festivalu u Cannesu, a ocjene nakon Toronta govore o filmu s kojeg je jako teško skinuti oči. Kako u filmu glume Emily Blunt, Josh Brolin i Benicio Del Toro, a tema je poprilično teška, čini se da je u pitanju film koji bi bez problema mogao uzeti nekoliko Oscara.

VIDEO

 

17. ‘U srcu mora’

 

Zadnji put, kad su Ron Howard i snimatelj Anthony Dod Mantle radili zajedno, smo dobili fascinantan i nevjerojatan ‘Rush’, najbolji film 2013 . prema mnogima. Ove godine se vraćaju s filmom snimljenim prema pravim događajima, koji su navodno inspirirali Hermana Melvillea da napiše ‘Moby Dicka’.

 

Howarda nismo vidjeli na dodjeli Oscara još od 2008 kad je ‘Frost/Nixon’ bio u konkurenciji, ali ove godine bismo ga zasigurno mogli opet vidjeti tamo.

VIDEO

16. ‘Uz more’

 

Prošlogodišnji film Angeline Jolie, ‘Nepokoren’, je na kraju ispao poprilično prosječan unatoč prvotnim dobrim ocjenama. Ove godine će se Angelina Jolie predstaviti filmom ‘Uz More’, prvim filmom nakon ‘Gospodina i gospođe Smith’ u kojem glumi sa svojim suprugom, Bradom Pittom.

 

Film, koji svoje uzore crpi iz europske kinematografije iz ‘60. i ‘70., prikazuje par umjetnika koji na odmoru propituju svoju vezu. Iako se ‘Uz more’ u kinima pojavljuje u studenom, koji baš i nije dobar termin u zadnjih par godina, kritičari mu daju dobre šanse.

VIDEO

15. ‘Creed’

 

Creed je film o sinu poznatog Apolla Creeda, boksaču koji se pojavio u prva četiri dijela serijala o Rockyju. Adonis Johnson nikad nije upoznao svojeg oca, ali njegovim venama teče boksačka krv, pa je samo pitanje vremena kad će svoj talent moći pokazati. Na njegovom usponu do slave će mu podršku dati nitko drugi doli Rocky Balboa.

 

Redatelja Ryana Cooglera pamtimo po odličnoj ‘Postaji Fruitvale’, filmu o ubojstvu mladog Oscara Granta. Oscara je glumio Michael B. Jordan, koji se režiseru opet pridružuje u ‘Creedu’, u naslovnoj ulozi.

 

No iako su tu i dobar redatelj i dobar glumac, treba još vidjeti hoće li moći opet zadati udarac filmskim kritičarima.

VIDEO

14. ‘Brooklyn’

 

Premda je ‘Brooklyn’ doživio premijeru već u siječnju, film Johna Crowleya je Fox držao skrivenim do nedavno, tj. do njegovog prikazivanja na filmskom festivalu u Torontu. Cijelo to vrijeme, kritičari su spominjali ovu romantičnu komediju, zajedno s glumom Saoirse Ronan.

 

Saoirse Ronan (Hanna) i  Emory Cohen glume u ovoj drami o irskim imigrantima i Amerikancima talijanskog podrijetla u sredini dvadesetog stoljeća. Kako su kritičari često mekog srca prema romantičnim pričama o ljubavima koje su osuđene na propast, posve je moguće da će film jako dobro proći u kinima, kao i na festivalima i dodjelama.

VIDEO

13. ‘A Bigger Splash’

 

Luca Guadagnino je 2009. pokupio nagrade s lijeva i s desna za svoj ljubavni film ‘Ja sam ljubav’, a ove godine će možda to učiniti opet. Doduše, nagrade je dobio u Veneciji, no u Torontu nije nit  prijavljen.

 

Još jedna suradnja Guadagnina i Tilde Swinton, u kojoj im se pridružuju i Ralph Fiennes zajedno s Dakotom Johnson, nam prikazuje obitelj koja je na odmoru na Mediteranu s divljim posljedicama.

VIDEO

‘Sicario’ u CineStar kina stiže pretpremijerno 17.09., u distribuciji Blitz film i video, dok ćete se za ‘Creed’, ‘Uz more’ i ‘U srcu mora’ morati strpjeti do studenog.

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 1. dio

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 2. dio

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 4. dio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Slučajnost ili poruka: Leo na Oscarima pokazao srednji prst
SUPTILNO

Slučajnost ili poruka: Leo na Oscarima pokazao srednji prst

Dok se cijeli svijet, a pogotovo internet, veseli Leovom prvom Oscaru i divi njegovom angažiranom govoru, neki su primjetili da je Leo 'suptilno', možda, poslao poruku Akademiji

Neviđene ovacije: Pogledajte kako je Leo primio svog Oscara
DOŠAO JE TAJ DAN

Neviđene ovacije: Pogledajte kako je Leo primio svog Oscara

I Oscar odlazi...Leonardu DiCapriju!, izgovorila je Juliane Moore. Iste sekunde, iz dvorane Dolby Theatera prolomio se gromoglasan aplauz koji nije stao gotovo cijelu minutu
Modne katastrofe Oscara: Jesu li se uopće vidjeli u ogledalu?
TOTALNI PROMAŠAJ

Modne katastrofe Oscara: Jesu li se uopće vidjeli u ogledalu?

Među najgore odjevenima od strane javnosti i modnih kritičara proglašene su Heidi Klum, Kate Winslet, Rooney Mara, Andra Day, Whoopie Goldberg, Lily Cole