Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osječki Pannonian Challenge: U 'utrci' više od 300 sportaša

None Foto: PR foto 8

Osječki skate park, najbolje je opremljen skate park u jugoistočnoj Europi, a jubilarno 20. izdanje dočekat će vrhunski sportaši koji će se natjecati za nikad bogatiji nagradni fond...

Hrvatska Coachella naziv je za osječki Pannonian Challenge, festival na kojem već 19 godina pored ekstremnih sportova zabava, glazba i moda imaju vrlo važnu ulogu.

PANNONIAN CHALLENGE Skateri oduševili prvoga dana, pobjedio Slovenac Lampe Ignjić

Nakon odličnog 19. po redu festivala ekstremnih sportova, osječkog Pannonian Challengea organizatori su objavili datum kako bi na vrijeme u kalendare upisali ovaj festival koji je nadrastao festival koji je isključivo sportski. 

Foto: PR foto

Skate park na lijevoj obali Drave iduće će godine od 5. do 9. lipnja okupiti najbolje vozače BMX-a, inlinea i skateboarda, dok će za večernji dio kao i do sada biti zaduženi najbolji bandovi i DJ-i koji će zabavljati publiku do jutarnjih sati.

Foto: PR foto

Osječki skate park, najbolje je opremljen skate park u jugoistočnoj Europi, a jubilarno 20. izdanje dočekat će više od 300 vrhunskih sportaša koji će se natjecati za nikad bogatiji nagradni fond. Posebna zanimljivost je i to što su BMX i skate kao sportovi uvršteni na listu natjecateljskih sportova za predstojeće ljetne Olimpijske igre 2020. u Tokiju tako da ćemo moći pratiti vratolomije budućih Olimpijaca. 

SPEKTAKL U OSIJEKU Završio Pannonian Challenge: Sjajni Ranteš zlatni u BMX-u

- Smatram da smo zajedno s našim legicama i legama stvorili jedan brend, jedan šarmantan događaj kojega svi rado bilježe u svojim kalendarima, jer ne ostavlja ravnodušnim ni najveće svjetske face bilo u sportu, glazbi ili poslovnom svijetu. Pannonian Challenge smo organizirali, a i danas ga organiziramo prvenstveno zbog mladih, zbog grada, zbog poruke koja je bitna: „Može se, treba probati, ne smije se odustati. Iduće godine bilježimo 20. godišnjicu za koju unaprijed garantiramo da će biti najveća i najekstremnija do sada.“ – ističe Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challengea, naglašavajući kako ekstremni, odnosno urbani sport pripada skupini „lifestyle“ sportova, upravo zato što ga se živi cijele godine. 

Foto: PR foto

Pannonian Challenge za svoj jubilej priprema do sada neviđen spektakl, upišite datume u kalendare i posjetite najekstremniji festival u ovom dijelu Europe. Osijek vas čeka!  

Foto: PR foto

Komentiraj, znaš da želiš!