Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predmetima protiv uroka: Zub rakuna, crveni konac, čarape...

None Foto: 11

Američka pjevačica Madonna nosi crveni konac oko ruke za kojeg se vjeruje da 'odvraća lošu sreću'. Serena Williams otkrila je da ima par čarapa koji, ako nosi na meču, ne izgubi

Neke zvijezde, iako su slavne, bogate i cijeli svijet zna za njih, ipak imaju svoje strahove kao i svi 'obični' ljudi. Imaju rituale koji im, kako kažu, donose sreću, odnosno štite ih od uroka. 

Foto: Calimero Sport

Audrey Hepburn, koja je preminula u 62., imala je figuricu zeca koji joj je donosio sreću. Možda je upravo tog zeca imala uz sebe kada je bila nagrađena 'Oscarom' za najbolju glumicu u filmu 'Praznik u Rimu' davne 1953. godine.

GENI SU GENI Klasična ljepotica: Unuka Audrey Hepburn će vas očarati

Audrey je jedna od rijetkih koja je uz 'Oscara' osvojila i nagrade 'Emmy', 'Grammy' i 'Tony'. Poštanski ured u SAD-u izdao je poštansku marku u njezinu čast na kojoj je bila jedna od njezinih fotografija. 

HBO's Golden Globe Awards After Party - Los Angeles | Autor: Janet Gough/Press Association/PIXSELL Foto: Janet Gough/Press Association/PIXSELL

Helen Mirren (72), također dobitnica 'Oscara', je svaki put na dodjelu nagrada nosila isti par cipela. Puno je puta bila nominirana za razne nagrade, a 'Oscara' je osvojila 2006. godine za najbolju glumicu kada je utjelovila ulogu Elizabethe II. u filmu 'Kraljica' redatelja Stephena Frearsa (77). Naravno, to nije jedino što je osvojila i možda su baš te famozne cipele zaslužne za njezine brojne nagrade. 

Foto: YouTube screenshot

Jedna od zvijezdi koja se 'bori protiv uroka' je i njemački supermodel, glumica i TV voditeljica Heidi Klum (45) koja kao amajliju nosi vrećicu sa svojim mliječnim zubom.

HEIDI KLUM Manje je više: 'Volim biti gola, a uvijek se sunčam u toplesu'

Heidi je svoju karijeru započela vrlo rano, nekoliko godina nakon što je mliječne zube zamijenila trajnima. Prije nego je uopće završila školovanje, na nagovor prijateljice se prijavila na modni natječaj i pobijedila u konkurenciji od 25 tisuća natjecateljica. 

68th Cannes Film Festival 2015, Photocall film "Sicario" | Autor: Camilla Morandi/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: Camilla Morandi/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Portorikanski glumac Benicio del Toro (51) ima neobičnu naviku. Sa sobom nosi prsten od drveta da može 'kucnuti o drvo' kad je za to potrebno.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

'Demon vrištanja' odnosno glazbenik Steven Tyler (70), koji je prepoznatljiv po svom oštrom i promuklom glasu, ima čudnu amajliju. Oko vrata nosi ogrlicu sa zubom, ali ne bilo čijim. Kad je bio dijete, uhvatio je rakuna čiji ga zub danas štiti. 

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

Američka pjevačica Madonna (59) nosi crveni konac oko ruke za kojeg se vjeruje da 'odvraća lošu sreću'. Koliko je ovoj pop ikoni končić djelotvoran nije poznato, ali nije jedina slavna osoba koja ga nosi.

NEOČEKIVANE LJUBAVI Depp bio u zatvoru zbog Moss, Madonna vezu uništila knjigom

Oko ruke ga imaju brojne glazbene i filmske zvijezde iz SAD-a kao što su Lindsey Lohan (32), Rihanna (30), Ashton Kutcher (40), Britney Spears (36), Paris Hilton (37), a nosio ga je i Michael Jackson koji je preminuo u 51. godini života.

VIDI OVO: 9 tajnih hrvatskih plaža za koje moraš znati

French Open - Roland Garros | Autor: BENOIT TESSIER Foto: BENOIT TESSIER

Osim navedenih dobitnika 'Oscara', pjevača i supermodela, na popisu poznatih koji se štite od uroka našla se i jedna tenisačica. Serena Williams (36) otkrila je da ima par čarapa koji, ako nosi na meču, ne izgubi. Pobijedila je na mnogim natjecanjima, među kojima su i Olimpijska natjecanja u Sydneyu, Pekingu i Londonu.

Komentari (4)
  • Urok-am se i ja...tu i tamo kad ufatim priliku, a i vremena 😜

    24. 7. 2018,   21:10
  • Samo pamet ovdje moze pomoc ali nje nikako

    24. 7. 2018,   23:04
  • špek i luk!

    25. 7. 2018,   11:25