Obavijesti

Show

Komentari 0

Spalit će nas sve: Njene moći utjerale su svima strah u kosti

Spalit će nas sve: Njene moći utjerale su svima strah u kosti
2

Uzevši u obzir da se trenutačno nalazimo u eri kada se Kingove knjige ekraniziraju umalo svakodnevno, vijest da nam na velike ekrane dolazi još jedno Kingovo djelo ne iznenađuje

VIDEO

Možda najgori producent i scenarist današnjice, Akiva Goldsman, je prošle godine s producentom kuće Blumhouse, Jasonom Blumom, na Overlook Film Festivalu najavio još jednu ekranizaciju nekog djela Stephena Kinga. Uzevši u obzir da se trenutačno nalazimo u eri kada se Kingove knjige ekraniziraju umalo svakodnevno, ta nas vijest nije osobito iznenadila.

Kako niti to, tako nije bilo niti iznenađujuće da je u pitanju prerada jednog Kingovog klasika, a ne snimanje nečeg neviđenog. Ipak, zašto očekivati da bismo možda mogli dobiti neku novu ekranizaciju, kad se mogu prerađivati stare?

U pitanju je ekranizacija knjige 'Firestarter', koja je po prvi put na velike ekrane stigla još davne 1984. s Drew Barrymore u glavnoj ulozi. S vremenom je snimljena i tragično loša serija, no nje se malo tko sjeća. U filmu smo pratili djevojčicu Charlie, koja snagom svojih misli može stvarati plamen. Takva nesvakidašnja moć čini ju metom agenata misteriozne vladine agencije, a film je završio u vatrenom finalu.

Osveta stiže: Pravda napokon sustiže one koji su zgriješili...
Osveta stiže: Pravda napokon sustiže one koji su zgriješili...

Nova ekranizacija polako, ali sigurno ide dalje. Tako je unajmljen njemački redatelj Faith Akin, čiji je prošlogodišnji film 'Aus dem Nichts' glumici Diane Krueger donio i Zlatnu palmu u Cannesu. Srećom, to znači da je iz utrke za redatelja, a vjerojatno i scenarista, ispao gore spomenuti Akiva Goldsman, čime je nadolazeći film uspio automatski postati barem prosječno dobar.

Podsjećamo, Goldsman je kriv i za najgore filmove o Batmanu, kao i za užasne filmove iz serijala o Robertu Langdonu ('Da Vincijev kod' i ini) te za prošlogodišnji meganeuspješan film po Kingovim knjigama, 'Kula tmine'.

Ovaj video nema veze s filmom, ali ga i dalje možete pogledati

Uz vijest da je otpao katastrofalni Goldsman, producentska kuća Blumhouse, koja konzistentno uspijeva solidne kritike dobiti sa svojim hororima, je iza svega. Stoga je i te kako moguće da će 'Firestartet' također biti dobro prihvaćen.

Bio je cijelo vrijeme par koraka ispred neumornih progonitelja
Bio je cijelo vrijeme par koraka ispred neumornih progonitelja

U svakom slučaju, era Stephena Kinga pokazuje se sve boljom i boljom. Njegova knjiga 'Groblje kućnih ljubimaca' se ekranizira, a dolazi nam i nastavak izvrsnog filma o najužasnijem klaunu, 'Ono'. Hoće li 'Firestarter' biti barem jednako dobar kao i 'Ono', vidjet ćemo s vremenom.

VIDI OVO: Kim Kardashian uhvatila Kanyea kako gleda Rihannu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode