Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Thompson u Čavoglavama širi dvore, a u Splitu živi u 600 m²

None Foto: Pixsell/kolaž 9

IZA DEVET SELA Perković je prije nekoliko mjeseci ogradio dio novog zemljišta u Čavoglavama betonskim zidom i uskoro počinje s radovima na raskošnom zdanju. Nabavio je i kontejner za umorne radnike...

Marko Perković Thompson (52), koji s obitelji živi u Splitu, gotovo je svaki vikend u rodnim Čavoglavama. Vrijednost njegove obiteljske kuće od oko 150 kvadrata kreće se između 50.000 i 75.000 eura, a pjevaču je postala pretijesna pa je odlučio sagraditi novu.

IMOVINSKE KARTICE ESTRADE Gibonni kupio dvore na Korčuli: Ima imovinu od 10 milijuna kn

Kupio je zemljište od oko 2500 kvadrata za 6000 eura pored obiteljske kuće, koje se nalazi ispod Crkve hrvatskih mučenika, koju je pomogao graditi. Crkva se počela graditi na Thompsonovu inicijativu, a on voli istaknuti da su je sagradili mještani zajedničkim snagama. Prije nekoliko mjeseci ogradio je dio svojega zemljišta sa zidom visokim oko metar kako bi napravio ogradu.

Thompson je dovezao na gradilište i kontejner za radnike da se mogu odmoriti, zbog čega susjedi komentiraju kako je pjevač “pravi čovik”. Susjedi kažu kako bi s radovima na novoj kući trebao početi uskoro. Thomspon na zemljištu, osim kuće, planira napraviti garažu te veliko igralište za djecu na kojemu će biti ljuljačke.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pjevača viđaju kako u rodno selo dolazi za volanom automobila BMW X6, a mještani pričaju kako Thompsona slava ni u čemu nije promijenila.

U njihovim očima on je i dalje skroman mladić.

'TO JE DIO PJESME' Thompson je na 'Fejsu' fanove pozdravio sa 'Za dom spremni'

- Iako je popularan, svakome se u selu lijepo javi, bilo djetetu ili babi. Svaku nedjelju ide u crkvu - kaže susjeda.

Marko Perković Thompson se s obitelji preselio u Split prije šest godina jer se tako dogovorio u prvim danima braka sa suprugom Sandrom (43).

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Odlučili smo na početku živjeti u Zagrebu, a potom se preseliti u Split jer je Marko mislio da ću u Zagrebu lakše podnijeti preseljenje iz Kanade - objasnila je svojedobno pjevačeva supruga. Isto tako, u Splitu pjevač i supruga imaju više vremena za sebe jer im uvijek netko može pričuvati djecu. Mogu otići na romantičnu večeru, a supruga Sandra redovito ide na fitness.

MOLI U SVETOJ ZEMLJI Thompson hodočasti u Izraelu, a fra Ivo ga polijeva vodom...

U Splitu su prvo živjeli u atraktivnim “žnjanskim blizancima” u trosobnom stanu. Thompson u istoj zgradi ima i kafić Crovis, u kojemu na zidu visi mač koji Thompson smatra svojim zaštitnim znakom. Kada se uselio u “žnjanske blizance”, za nekretninu je, kažu nam splitski agenti za nekretnine, iskeširao najmanje 220.000 eura. Danas mu taj stan vrijedi i više od 300.000 eura.

Marko Perkovic Thompson | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

- Spotičemo se o školske knjige i igračke. Strpjet ćemo se još malo, a dogodine ćemo možda već biti u novoj kući. Pronašli smo gradilište i nadam se da ćemo uspjeti sagraditi kuću kakvu svi želimo: lijepu, s kaminom, velikim dvorištem u kojemu bi se pronašlo mjesto i za bazen - rekao je prije nekoliko godina Thompson, a onda se s petero djece i suprugom preselio na splitski Žnjan.

TAJNA OAZA MIRA Pogledajte ekskluzivni video luksuzne Gibine vile na Korčuli

Tu nekretninu agenti procjenjuju na 1,350.000 eura. Kuća je s pogledom na križ koji je napravljen u spomen na posjet pape Ivana Pavla II. Splitu. Kuća s bazenom sa sjeverne strane opasana je zidom na kojemu su postavljene nadzorne kamere radi veće sigurnosti.

Thompson | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Pjevačeva utvrda, prema sudskim spisima, ima 607 kvadrata, a sastoji se od prizemlja, dva kata i tavana. Dvorište ima oko 148 kvadrata. Kad su sklopili kupoprodajni ugovor prije sedam godina, zgrada je još bila nedovršena, a tad su je procijenili na 360.000 eura. Thompson ju je dobio zamjenom kuće na zagrebačkom Vrhovcu s dvorištem i voćnjakom, čiju je vrijednost isto procijenio na 360.000 eura.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pjevač je na Vrhovcu živio do 2009., nakon čega je kupio luksuzni penthouse u Radničkoj cesti u Zagrebu s dvije etaže, veličine 680 kvadrata, od čega je 400 kvadrata stambeni dio, a ostalo su terasa i garaža. Platio ga je 9,800.000 kuna.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što je dospjelo u javnost da prodaje penthouse za 15 milijuna kuna, povukao ga je iz prodaje. Ponovno se našao na stranicama oglasnika prije tri godine, kad je tražio istu cijenu. Nije poznato je li uspio prodati penthouse. Iako ne živi u njemu, pjevač je do prije tri godine i dalje ulagao u taj stan.

Tako je nakon prvog oglašavanja preuredio balkon i terasu, koja se proteže cijelom dužinom zgrade.

Tad je rekao da mu se ne žuri s prodajom pa može čekati kupca koji je spreman izdvojiti toliki iznos. Thompsonov penthouse nalazi se na osmom i devetom katu te ima izravan lift u stan. U cijenu su uključena i četiri garažna mjesta za automobile. Na donjoj etaži su kuhinja, pet spavaćih soba, četiri kupaonice, terasa i dnevni boravak.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Thompson ga je uredio tako da su na policama u dnevnom boravku skulpture svetaca i raspelo, a na zidu dominira ilustracija velikog mača koji je predstavio na svojoj turneji “Bilo jednom u Hrvatskoj”.

U spavaćoj sobi također su istaknute slike Blažene djevie Marije. Thompson za gažu, tvrde upućeni, dobije oko 20.000 eura.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

 

PAZITE SE OVAKVIH: Ovo su najveći manipulatori horoskopa, lažu i muljaju koga stignu

Komentari (477)
  • Osobno ne vidim u čemu je problem? Tko radi, taj i ima. Od kuda Pupyu silni novac, a lik radi "službeno" na Odsjeku za lingvistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta?

    31. 3. 2019,   08:23
  • Halo, ajde vi dežurni kritičari promislite koliko njegova karijera traje i koliko je stadiona i dvorana napunio do vrha, tako da sve što ima je mogao zaraditi. Nama običnim ljudima je to ponekad SF, ali to je tako i neka uživa, tko ne bi ?!?

    31. 3. 2019,   09:02
  • nek živi, pa šta! Jedva čekate da netko s padne na nulu da se sprdate.

    31. 3. 2019,   08:45