Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bijač: Bušlje mi je slomio kost na licu, išao sam na operaciju

Bijač: Bušlje mi je slomio kost na licu, išao sam na operaciju
1

Operacija je, srećom, prošla u najboljem redu iako smo je čekali zbog posebne pločice. Obavili smo je prije dva tjedna i sada treba proći vremena da se kost poveže, govori Marko

VIDEO

Da je on večeras tu, svaka pozicija bila bi ispunjena najboljim ili, hajde, jednim od najboljih igrača svijeta. Na sidrunu s jedne strane Dobud, s druge Vrlić i Radu, na lijevoj strani Ćuk, Di Fulvio, na desnoj Filipović i Mandić, na beku Ivović, Bušlje... Istina, među vratnicama je Ivan Marcelić, ali Marko Bijač tu je ipak broj jedan na - svijetu.

Pokretanje videa...

01:24

Nabrajali smo, ako još niste zamijetili, aktere večerašnjeg dvoboja na Savi u Ligi prvaka između dva najtrofejnija europska vaterpolska kolektiva, Mladosti i Pro Recca (20.30, Arenasport 1). Spektakl u najavi, ali u kojem, nažalost, neće sudjelovati naša i Reccova hobotnica. Razlog? Ozlijedio se još prije početka sezone.

- Bili smo na pripremama na Sardiniji, malo radili na atmosferi u momčadi i dogovorili smo utakmicu malog nogometa. Potom smo Andro Bušlje i ja išli zajedno na jednu visoku loptu i on me glavom pogodio točno ispod oka i pukla je jagodična kost.

Kapetan dođe i odmah stvori probleme... Šalimo se, naravno.

- Operacija je, srećom, prošla u najboljem redu iako smo je čekali neko vrijeme zbog posebne pločice. Obavili smo je prije dva tjedna i sada treba proći vremena da se kost poveže. Već sada treniram normalno osim što ne idem na gol i kroz 15 dana očekujem da i to krenem. Bilo je baš ružno.

Valjda ćemo vas prepoznati kad nam se vratite u Hrvatsku?

- Ha, ha, ha. Ja se nadam. Dobro, bilo je dosta ružno, sad je super i jedva se primijeti. Imam mali rez, no s vremenom će to nestati. Maska? U početku nije dolazila u obzir, ali sada postoji mogućnost da ću je nositi.

Spektakl na Savi: Najtrofejniji klub na svijetu protiv Mladosti
Spektakl na Savi: Najtrofejniji klub na svijetu protiv Mladosti

Dobro, sada bismo rado počuli vaše mišljenje o šansama Mladosti protiv stroja kojim koordinira Ratko Rudić s kojim su u Zagreb stigla još dva Hrvata, Bušlje i Dobud.

- Naravno da mi je žao što nisam i ja došao jer žao mi je svake utakmice koju ne igram, pogotovo u Hrvatskoj. Što se tiče utakmice, ovo nam je prvi pravi izazov ove sezone i ne znamo, zapravo, na kojoj smo razini forme. Mislim da smo, unatoč tomu što je Mladost iznimno opasna i kvalitetna, ipak nešto bolji. U subotu nas još čeka Brescia u prvenstvu i dosta nam je bitan ovaj tjedan.

Rudić, kao i svi prijašnji Reccovi treneri, ima tu "muku" da uvijek mora ostaviti nekoliko igrača izvan zapisnika jer svi ne mogu igrati, a igrali bi valjda u svim drugim klubovima na svijetu. Međutim, to smo uočili odavno i ne mijenja se, nikako da uvijek Recco ima i kvalitetnog drugog golmana. U redu, tu ste prošle sezone bili vi i Tempesti, no sada je opet problem kada se ozlijedi prvi golman. U ovom slučaju vi.

- Mijenja me Massaro koji je dosta mlad golman i po meni jedan od onih koji bi trebali biti budućnost talijanskog vaterpola. Ima 20 godina i barem neka pozitivna stvar u mojoj ozljedi jest što je on dobio priliku. Ima kvalitetu, nije neki "bezveznjak", i vjerujem da će večeras pokazati kvalitetu i potencijal da bude i prvi golman Italije.

Dok smo razgovarali, Marko je vozio gradom. Policajci, ako čitate, bez prekršaja, na "speakerphone". Pretpostavljamo da je već dobro upoznat sa svakom ulicom.

- To je mali grad, 15-20 km od Genove. Mirno je, lijepo, ja sam se navikao. Nema gužvi, stresa i kome to odgovara, ništa mu neće nedostajati.

Kao u Dubrovniku?

- Ha, ha. Da, ma ja sam se odlično snašao i baš sam zadovoljan.

Bit ćemo i mi kad se vrati. Euro je blizu... Ali je i dovoljno rano da dublje načimamo tu temu.

Pokretanje videa...

04:09
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...