Obavijesti

Sport

Komentari 20

Bišćan bez glasa: Sad moramo ozbiljno odraditi prijelazni rok

Bišćan bez glasa: Sad moramo ozbiljno odraditi prijelazni rok
1

Nisam još bio na Korzu, sad me vode na slavlje, dodao je Bišćan, a Zoran Kvržić kaže: Ovaj gol posvećujem supruzi i sinčiću od šest mjeseci, bit će ponosni na mene...

VIDEO

Igor Bišćan bio je posve promukao, izgubio je glas u slavlju još na terenu nakon što je Rijeka pobijedila Dinamo 3-1 i osvojila Kup.

- Uživali smo, a sad idemo slaviti - govorio je, pa se osvrnuo na sjajnog Zorana Kvržića:

- Nevjerojatnu je utakmicu odigrao! Kod drugoga gola je izvukao nemoguće i asistirao, a treći gol ne treba ni komentirati - prelijepo.

Suze i slavlje u Puli! Kvržić je podignuo Rabuzinovo sunce
Suze i slavlje u Puli! Kvržić je podignuo Rabuzinovo sunce

Što dalje?

- Ovo nešto znači i ja kao trener razmišljam unaprijed. Ako ćemo htjeti smanjiti zaostatak za Dinamom, morat ćemo ozbiljno odraditi prijelazni rok. Slavlje? Ne znam, nisam još bio na Korzu, sad me vode prvi put.

Kaže Bjelica da je utakmicu presudila Slugina obrana Olmovog prenala...

- Ma presudilo je naše srce! I ovi navijači uz koje smo uspjeli nadoknaditi veliku razliku u kvaliteti koja je sigurno u Dinamovu korist. Da, s obzirom na snagu protivnika ovo jest najveća pobjeda u mojoj karijeri - pričao je Bišćan pa nastavio:

- Teško mi je uopće opisati koliko sam sretan. Nemoguće, zapravo. Nije moglo bolje. Bolji finiš sezone jednostavno nije mogao biti. Teške su odluke bile ostaviti Puljića i Lončara na klupi no i to je moj posao.

Preuzeli ste potonulu momčad i odveli je do drugog mjesta i trofeja. Tajna uspjeha?

- Nema je. Tj. uvijek je ista, jako jednostavna: radiš svaki dan najjaće što možeš pa na kraju zbrajaš bodove. Ovo je fenomenalno, ali sada trebamo misliti o budućnosti - rekao je Igor Bišćan prije nego što je počelo veliko slavlje na Korzu, prije nego što je uopće napustio 'Drosinu'!

Sezonu je otvorio Matjaž Kek, u ovom trofeju ima i njegove zasluge, ali nakon rastanka s Matjažom dovođenje Igora Bišćan bio je fe-no-me-na-lan potez Srećka Juričića i suradnika!

Predsjednik Damir Mišković blistao je od sreće na terenu s igračima, ali posebno ga je razgalilo navijanje i sjajna atmosfera (narušena tek u jednom trenutku kada su s Armadine tribine doletjele baklje):

Ademi u svlačionici Rijeke: Ne znam što nam je bilo! Čestitam
Ademi u svlačionici Rijeke: Ne znam što nam je bilo! Čestitam

- Fenomenalna atmosfera i odlična utakmica dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. S ovakvim navijanjem momčad ide 20 do 30 posto više, dali su nam podstrek. Dinamo je bio odličan kao i uvijek. Bišćan ima ugovor četiri godine, nije mu bilo lako, pogotovo uz puno ozljeda otkako je došao. Napravio je više nego fantastičan posao, više nego što smo zacrtali.

Pula: Dinamo i Rijeka u finalu hrvatskog nogometnog kupa

- Apetiti za iduću sezonu? Rijeka nikad nije gubila apetite, Dinamo je bio koplje-dva iznad svih ove sezone, a na nama je da puno radimo i motivramo se. I imamo ovakve navijače svaku utakmicu. Rijeka će se pokušati boriti za sam vrh, ali relano ove je sezone Dinamo bio bolji.

Sunce se vratilo na Kvarner! Rijeka je osvojila Hrvatski kup
Sunce se vratilo na Kvarner! Rijeka je osvojila Hrvatski kup

Iduće sezone i drugo mjesto vodi u pretkolo Lige prvaka...

- Trebamo biti realni, svi smo mi u Hrvatskoj limitiranih budžeta za Europu, ali potući ćemo se, dati sve od sebe, pa onda nikakva "greda" ako ne uđemo u skupšinu. Imamo kvaltetne igrače, pustimo ih da rade s Bišćanom i bit će dobar rezultat.

Zoran Kvržić bio je najbolji igrač utakmice...

- Od prvog zvižduka smo se borili i zasluženo slavili, iako je Dinamo cijelu utakmicu imao inicijativu. Postigli smo cilj. Zasluga je to cijele momčadi, a najviše Sluge, koji je odradio najveći dio posla. Ovaj gol posvećujem supruzi i sinčiću od šest mjeseci, bit će ponosni na mene. Iz ove smo sezone izvukli maksimum. Da nam je netko nakon odlaska Keka ponudio drugo mjesto i Kup, nije zvučalo relano...

Jedan od junaka ove riječke priče bio je strijelac prvog gola Antonio Čolak.

- Mislim da je ovo bila zaslužena pobjeda, želim se zahvaliti svima koji su bili s nama, koji su danas bili uz nas. Ovo je trofej za sve nas. Nedostaje mi riječi, presretan sam. Da, bio nam je plan stajati u bloku, pa koristiti svoje šanse. Dinamo nije imao prviše prigoda, a normalno je da smo se onako povukli u nastavku. Branili smo se i obranili, na kraju imamo ovaj trofej. Cijela sezona? Ma teško da je mogla biti bolja, presretni smo - rekao je Antonio Čolak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao