Obavijesti

Sport

Komentari 119

Bjeličin stroj gazi, pa ni agenti Mossada ne bi ga zaustavili...

Bjeličin stroj gazi, pa ni agenti Mossada ne bi ga zaustavili...
1

Dinamo je nakon četiri godine ponovno u jednoj europskoj utakmici u Maksimiru zabio pet komada. Bila je to predivna plava večer, Izraelci nisu znali što ih je snašlo u domu hrvatskog prvaka

VIDEO

U Maksimiru je zbog osiguranja izraelskog predsjednika bilo puno agenta Mossada. Kako je Dinamo igrao, ni ti sjajni i svjetski poznati agenti ne bi mogli zaustaviti stroj Nenada Bjelice.

Bio je to plavi uragan, koji je pomeo Hapoel s terena. Pukla je petarda, Dinamo je nakon Astre 2014. godine ponovno u Europi doma zabio pet komada. Mnogi su navijači Dinama sa strepnjom došli na stadion. Nisu znali što očekivati od momčadi u kojoj su bila četiri nova igrača. Na kraju su stadion napustili pjevajući, sretni. Ako se po jutru dan poznaje, onda je Dinamo opak, moćan i strašan.

'Dečko sam iz Zagreba, naježio sam se kad sam čuo te ovacije'
'Dečko sam iz Zagreba, naježio sam se kad sam čuo te ovacije'

Naravno, ovo je tek prva utakmica u sezoni ne smije se odmah poletjeti u nebo, ali "modre" se zbog veličanstvene predstave jednostavno mora nahvaliti i dati im puno, baš puno komplimenata.

Posebne pohvale zaslužuje Nenad Bjelica. Bjelko, kako mu tepaju, sjajno je postavio utakmicu. Igrao je sa svojom momčadi od prve do posljednje minute. Htio je da zabiju, šest, sedam, osam, devet komada ako mogu.

Pouzdano znamo da je trener Dinama prije utakmice imao nekoliko dvojbi. Na kraju je na desno krilo stavio Izeta Hajrovića, na lijevo Mislava Oršića. S obojicom je pogodio što bi alkari rekli u sridu.

Oršić je bio čudesan, igrao je kao moderno europsko krilo. Zabijao je, stvarao prilike, nizao je kilometre i kilometre dok jednostavno nije pukao. Kad se dobije 5-0, onda se igrače ne smije kritizirati. Velika većina ih je bila briljantna. Što tek reći za kapetana Arijana Ademija. Frajer pokrije sve u vezi, pomogne obrani i još na kraju zabije dva komada. To je lider, to je igračina.

Dinamo je dobio 5-0, a broj deset i broj 11 nisu dobili niti minute. Lovro Majer i Mario Gavranović ostali su na klupi cijelu utakmicu. Pa ova momčad u sebi ima još toliko rezerve. Na klupi zbog ozljede nije bilo Filipa Benkovića. Zamislite još samo kad i njih trojica budu spremni za prvih 11. Bjelica će doista imati slatke brige. I prvi golman Livaković je na odmoru.

Nenad ima nogometnu ideju, zna povući pravi potez kad treba. Nakon gola za 3-0 je osjetio kako su se Izraelci raspali, rukama je pokazivao navijačima da krenu navijati još žešće. Bio je to njegov trenerski doktorat. Presingom i trkom su razbili goste.

Petarda u Maksimiru! Atomski Dinamo pregazio slabi Hapoel
Petarda u Maksimiru! Atomski Dinamo pregazio slabi Hapoel

Par rečenica i i ostalima. Zagorac obranio zicer kod 0-0, Stojanović u solidnom izdanju. Theophile-Catherine se baš jako dopao u paru s Dilaverom. Marin Leovac će biti pojačanje na lijevom boku nakon odlaska Sose. Gojak je odradio sve što je trebao, Dani Olmo pravi razliku u vezi, a Mario Budimir je zaslužio pohvale iako kao centarfor nije zabio. Zabio je Hodžić kad je ušao, ali Budimir dok je bio u igri praktički nije izgubio važan duel.

Bravo za Dinamo, bravo za trenera Bjelicu. Nemojte zaboraviti pa Hapoel je u Europi dvaput pobjeđivao i veliki Inter. Sad je pao pod naletom plavog uragana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju