Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Dečko sam iz Zagreba, naježio sam se kad sam čuo te ovacije'

'Dečko sam iz Zagreba, naježio sam se kad sam čuo te ovacije'
1

Dogovorili smo se da ćemo od prve minute podržavati jedan drugoga, davati sve od sebe i eto kako je završilo, komentirao je razbijanje Hapoela debitant u modrom dresu Mislav Oršić

VIDEO

Dinamo je, protivno predviđanjima valjda i najvećih optimista, razbio izraelskog prvaka Hapoel Be'er Shevu u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka (5-0) i praktički osigurao sljedeću rundu kvalifikacija za najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje.

Jedan od junaka pobjede "modrih", uz Izeta Hajrovića i Arijana Ademija, bio je Mislav Oršić. Dečko koji je bez puno pompe stigao u Maksimir iz korejskog Ulsana na kraju prošle sezone zavrijedio je povjerenje Nenada Bjelice i vratio mu za to golom za 2-0.

- Stvarno je bilo super od prve minute. Bili smo motivirani i željeli smo pobjedu pred ovoliko navijača. Na vrijeme smo zabili prvi gol i onda je sve bilo puno lakše. Kasnije smo vodstvo održavali i lijepo je završilo - rekao je Oršić nakon utakmice za Arenu Sport.

Bjeličin stroj gazi, pa ni agenti Mossada ne bi ga zaustavili...
Bjeličin stroj gazi, pa ni agenti Mossada ne bi ga zaustavili...

- Dogovorili smo se da ćemo od prve minute podržavati jedan drugoga, davati sve od sebe i eto kako je završilo - dodao je Mislav.

Izraelci su imali sjajnu šansu Sahara u ranoj fazi utakmice, ali to je bilo praktički sve što su napravili u prvom dijelu. A Dinamo je trpao...

- Imali smo malih problema na početku utakmice, ali riješili smo sve na kraju - kazao je Oršić i prokomentirao pripreme pod vodstvom Nenada Bjelice:

- Pripreme su bile dobre, puno smo pričali i radili. Bilo je i teško, ali sve nam se vratilo ovom zasluženom pobjedom.

Trener ga je izvadio iz igre u 74. minuti, a tisuće navijača na tribinama Maksimira njegovu su igru nagradile velikim pljeskom.

- Gledajte, ja sam rođen u Zagrebu, naježio sam se kada sam vidio maksimirsku publiku. Bilo je stvarno odlično, bili smo hrabri i motivirani, na kraju je sve ispalo kako treba. Nije lako igrati prvu utakmicu sezone, još je i europska, ne želite da se dogodi nešto loše.

Petarda u Maksimiru! Atomski Dinamo pregazio slabi Hapoel
Petarda u Maksimiru! Atomski Dinamo pregazio slabi Hapoel

Dinamo će gotovo sigurno igrati treće pretkolo Lige prvaka, a tamo ga čeka pobjednik duela između kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda (Astana je u prvoj utakmici kod kuće dobila 2-1). No prije toga slijedi uzvrat u Izraelu idući utorak od 19 sati.

- Nema opuštanja. Moramo to maksimalno odraditi da uđemo u sljedeći krug. Moramo i tamo biti pravi - zaključio je Oršić.

Ademi: Golovi me ne zanimaju, majke mi. Hoću pobjede

Junak utakmice bio je i Arijan Ademi, strijelac dva gola.

- Radili smo naporno tijekom priprema, ubijali se od rada, na kraju se to sve isplatilo. Hapoel je dobra momčad, nije još ništa gotovo. Treba biti koncentrirat i u uzvratu, iako smo jednom nogom napravili veliki korak naprijed - rekao je Ademi koji se ne zamara golovima.

- Haha, mislim da sam i prošlu polusezonu otvorio s dva gola Osijeku, pa sam stao. To je nogomet. Meni je najvažnije što se smo bili pravi, niti u jednom trenutku se nismo raspali, što smo cijelu utakmicu odigrali muški. To me veseli, a golovi? Ma to me ne zanima, majke mi. Ne zamaram se golovima, ja hoću pobjede. Ali, ovo je bila tek jedna utakmica, moramo ponavljati ovakve predstave.

Kapetan Dinama je zaključio...

- Odigrali smo strašan presing, ovako se pobjeđuje. Pokazali smo pravi karakter, išli glavama na kopačku, to su navijači prepoznali. Vjerujem da ćemo takvi biti i dalje, pa da će oni dolaziti u još većem broju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1