Obavijesti

Sport

Komentari 79

Ovo ipak nije preživio! Gračan dao ostavku, više nije izbornik

Ovo ipak nije preživio! Gračan dao ostavku, više nije izbornik
5

Nakon poraza na startu kvalifikacija za Euro do 21 godine od Škotske u Šibeniku izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić potvrdio je kako Nenad Gračan više nije izbornik. Nasljednik zasad nije poznat

VIDEO

Izborniku U21 reprezentacije Nenadu Gračanu već dugo stolica na kojoj u HNS-u sjedi nije najstabilnija, a poraz protiv Škotske u kvalifikacijama za EP 2-1 'prebacio' ju je u potpunosti. sad je i službeno, Nenad Gračan više nije izbornik mlade hrvatske reprezentacije! 

Odmah nakon utakmice po dolasku u hotel sastali su se izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i izbornik U21 reprezentacije Nenad Gračan te su nakon kraćeg razgovora izvijestili kako je Gračan podnio neopozivu ostavku.

- Složili smo se da ovo nije bilo dobro, gospodin Gračan je shvatio da je razlaz neminovan i hvala mu na tome - kazao je Kustić koji nije mogao reći ništa više o Gračanovom nasljedniku.

- Naravno da nemamo spremno rješenje jer smo se nadali da će Gračan voditi reprezentaciju i dalje, zbog toga smo mu uostalom nedavno i dali podršku. Ima dovoljno vremena do iduće akcije. Nećemo žuriti, bitno je da donesemo kvalitetno rješenje - zaključio je izvršni direktor HNS-a.

Pokretanje videa...

00:46

Nakon utakmice koja mu je presudila dao je zadnje izjave kao čelni čovjek 'mini vatrenih', ali tad se nije naziralo da bi mogao dati ostavku.

- Mislim da smo prvo poluvrijeme odlično izgledali. Dolazili smo organiziranom igrom do njihove zadnje linije, znali smo da su agresivna momčad koja se brani s puno igrača, ali je sve izgledalo više manje kako smo željeli - započeo je Gračan, pa dodao:

- Drugo poluvrijeme su neki igrači imali  problema zbog toga smo i napravili tri izmjene, moglo bi se reći prisilno. Iz tih razloga nismo više mogli kontrolirati loptu kao do tada. Ipak, treba naglasiti da smo golove primili iz grešaka kakve se ne bi smjele događati ovakvim igračima. 

Å ibenik: Kvalifikacijska utakmica za Euro U-21, Hrvatska - Å kotska
Sandro Kulenović: Nemamo još prava na kiks, idemo po bodove
Sandro Kulenović: Nemamo još  prava na kiks, idemo po bodove

'Teško se nositi s njima'

- Dosta igrača nema kontinuitetu svojim klubovima i to je poblem da bi se odigralo na nivou. Trebali smo biti sigurniji u veznom redu i zadnjoj liniji, brže se rješavati lopte. Mislim da nismo toliko loše izgledali, nisu Škoti imali puno prilika, nego su iz prve zabili gol. Naravno, ovo nam treba biti pouka - govori Gračan.

Priznaje, nije najbolje postavio momčad.

- Htjeli smo staviti slične igrače za naprijed, ali nismo uspjeli. Teško smo se nosili i s njihovom špicom koja je lako grabila lopte, bili su agresivni, igrali su direktno, preskakali igrače. 

Gračanu nova šansa, ali čelnici HNS-a traže bolje rezultate...
Gračanu nova šansa, ali čelnici HNS-a traže bolje rezultate...

'Igračima treba kontinuitet'

S druge strane, Škoti su pogodili s izmjenama. 

- Da, to su igrači koji imaju kontinuiteta, momčad koja ima kvalitetu, znali smo to, ali šteta je što smo ispustili sve u 80. minuti. Dozvolili smo si greške koje se nisu smjele dogoditi.  Svaki poraz je neugodan, ali donosi nešto što možemo naučiti - tvrdi Gračan.

- Teško je govoriti o promjenama, ali sigurno će neki igrači dobiti veće minutaže u svojim klubovima, nema više traženja klubova, prolazak devetog mjeseca donosi određeni mir - navještava Gračan. 

- Igrači moraju imati kontinuitet da bi na pravi način mogli igrati u ovim utakmicama. Nama je cilj ostvarivati rezultate da naviknemo njih na ono što će ih čekati u A reprezentaciji. Ima još puno bodova u igri, sigurno da ćemo morati neke stvari promijeniti, ali optimisti smo - rekao je za kraj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve