Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HOO obećao pomoći prvaku Europe u šahu Ivanu Šariću

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uglavnom radim sam, u posljednje vrijeme nemam trenera. Dobro bi mi došlo barem desetak puta godišnje vježbati po tjedan dana uz nekog stranog trenera, tako to rade svi vrhunski šahisti, kaže Šarić

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop priredili su u prostorijama olimpijske udruge u Zagrebu prijam za novoga europskog šahovskog prvaka Ivana Šarića

U pratnji 27-godišnjeg Splićanina, koji nastupa za riječki klub Liburnia, u prostorije nacionalne olimpijske udruge stiglo je i vodstvo Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) - predsjednik Roland Tomašić i tajnik Alojzije Janković.

Nakon što je dočarao svu dramatičnost borbe za naslov kontinentalnog prvaka na EP-u u Gruziji te kako se iz „drugog plana“ popeo na tron, Šarić je pojasnio i kako stoje stvari s trenerima:

- Uglavnom radim sam, u posljednje vrijeme nemam trenera. Dobro bi mi došlo barem desetak puta godišnje vježbati po tjedan dana uz nekog stranog trenera, tako to rade svi vrhunski šahisti.

Miranda Čikotić BRAVO, VELEMAJSTORE Hrvatski šahist Ivan Šarić (27) osvojio naslov prvaka Europe!

Domaćin, Zlatko Mateša, obećao je potporu mladom šahistu, kojeg se sjeća otprije desetak godina kada ga je kao sjajnu šahovsku perspektivu upoznao cijeli svijet na natjecanjima u juniorskoj konkurenciji. 

- Nije mala stvar biti europski šahovski prvak i među pedesetak najboljih u svijetu, od srca čestitamo na tom pothvatu. Posebno mi se sviđa to što te prati glas „fajtera“, šahista koji ne voli remizirati. Sukladno mogućnostima, HOO će nastojati pomoći u stručnom i tehničkom pogledu za uspješan nastavak tvoje karijere - poručio je čelnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tema: Sport fanatik

Komentari (2)
  • sad će biti , jedan šahista i 6 činovnika koji se brinu o njemu ( vidi biatlon)

    11. 4. 2018,   16:56
  • Bravo Ivane! Svaka ti čast i puno uspjeha u budućim partijama! Usput, ne mogu, a da ne spomenem...oduvijek me nekako smetalo što se šah smatra sportom, jednostavno nema smisla... Šah je jednostavno tek misaona igra, genijalna čak.

    30. 3. 2018,   22:28