Obavijesti

Sport

Komentari 11

Karabatić čudesno ozdravlja, a SP propuštaju Atman i Pribak

Karabatić čudesno ozdravlja, a SP propuštaju Atman i Pribak
1

Zdravstveni karton hrvatske rukometne reprezentacije nije najbolji. Bit ćemo desetkovani ozljedama Mamića, Pavlovića, Mandalinića i Božića-Pavletića, a Zoran Gobac kazao je da bi bar trojica nabrojanih išla na SP

VIDEO

Rukomet je kontakt-sport u kojem su ozljede vrlo učestale. Pregršt duela i hrvanja s gorostasima, skokovi zbog kojih koljena pate... To su samo neki od razloga zbog kojih nacionalne selekcije gotovo uvijek na velikim natjecanjima igraju bez nekih važnih igrača.

Hrvatska bez četvorice

Zdravstveni karton momčadi Line Červara nije dobar. Mnogi igrači poput Domagoja Duvnjaka jako su načeti i treba ih se dozirati za što će u našoj grupi biti prilike (Japan, Bahrein).

Na Svjetskom prvenstvu neće biti Marka Mamića, Domagoja Pavlovića i Stipe Mandalinića koji su prethodnih godina nosili našu vanjsku liniju, a na krilu će nedostajati Josip Božić-Pavletić. Jedan od čelnih ljudi rukometnog saveza, Zoran Gobac, kazao je kako bi barem trojica od navedene trojke išla na SP u Njemačku i Dansku.

THW Kiel - MT Melsungen

Domagoj Pavlović stravično se ozlijedio u susretu Bundeslige protiv Kiela nakon što je nezgodno doskočio i iskrenuo gležanj. Kiel je bio koban i za Marina Marića kojemu je pukla tetiva bicepsa tijekom zagrijavanja prije utakmice njegovog Melsungena i Kiela. Marko Mamić nije igrao zbog ozljede ramena od početka sezone, a Josip Božić-Pavletić otpao je zbog parcijalne rupture tetive. Stipe Mandalinić ima problema s koljenom.

Island bez ikone

Veliki rivali iz naše grupe, Islanđani, ostali su bez Gudjona Valura Sigurdssona i Arona Rafna Eðvarðssona. Posebno će im nedostajati Valur Sigurdsson koji je najbolji strijelac u povijesti islandske reprezentacije. Sigurdsson je najbolji strijelac 'ribara' svih vremena sa 1845 golova! Za Island igra od 1997. i takvog igrača izbornik Gudmundur Gudmundsson uz sve njegovo trenersko umijeće neće moći nadomjestiti. 

Nema ni 'argentinskog Ivana Balića'

Argentinski srednji vanjski Diego Simonet ozlijedio je desno stopalo u klupskom susretu sa svojim Montpellierom. Uzor mu je Ivano Balić, a stilom igre i silnom kreacijom podsjeća na najboljeg rukometaša svih vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gran ilustración que me hizo mi amigo @mat_grebille Enorme Mat Mode Spartacus como mi serie preferida.

A post shared by Diego Simonet (@chinosimonet) on

Mogao bi to biti nenadoknadiv gubitak za Argentinu koja će teško proći grupu s Angolom, Katarom, Švedskom, Mađarskom i Egiptom. Argentina će biti lišena i pomoći Federica Pizzara te Pabla Vainsteina.

Snažan udarac za ambicije južnoameričkih selekcija je i izostanak Rogerija Moraesa Ferreire iz Brazila. Korpulentni pivot ima nestvarnih 125 kilograma i 204 centimetra, a brani boje makedonskog Vardara.

Hoće li se oporaviti Nikola Karabatić?

Nikola Karabatić godinama je glavna francuska uzdanica, a sada je vrlo upitan za Svjetsko prvenstvo zbog ozljede stopala koje je operirao te tri mjeseca nije zaigrao. Sigurno je otpao za prvi dio, a u drugom dijelu mogao bi zaigrati te se i dalje nalazi na širem popisu izbornika Dinarta. Može upasti kao zamjena

- Bit će to prvo veliko natjecanje na kojemu neću biti s reprezentacijom. Bilo mi je teško odustati od toga i znam da ne bih mogao igrati da sam ostao na terenu, da bih momčadi bio samo uteg. Da sam nastavio, samo bih pogoršao ozljedu i možda morao završiti karijeru. Za ovakvu vrstu ozljede nema nekih detaljnih prognoza kod vrhunskih sportaša i mogu samo imati puno povjerenje u liječnike. Prioritet mi je vratiti se sportu bez silnih bolova, nema druge no biti strpljiv - rekao je Karabatić netom nakon ozljede, a sada su se povećali izgledi za povratak u drugoj fazi SP-a.

Makedonija bez Pribaka

Desetkovana je i Makedonija španjolskog stručnjaka Raula Gonzalesa. U sastavu neće biti prvog razigravača Nemanje Pribaka koji je i ponajbolji igrač te selekcije. Bivši srpski, a danas makedonski reprezentativac član je turskog Bešiktaša neće biti spreman za Svjetsko prvenstvo.

Neće biti ni Filipa Mirkulovskog i Martina Velkovskog, a u srijedu je otpao i Dimitar Dimitrioski pa su Makedonci ostali bez prave opcije za lijevo krilo.

Kalvarija Šveđana

Već danima se vodi polemika oko toga kakvo je stanje sa sjajnim lijevim vanjskim Kim Ekdahl Du Ritzom koji je ozlijedio stopalo te je njegov nastup upitan. U švedskoj reprezentaciji kao da vlada zavjet šutnje, zakopčani su do grla i odbijaju otkriti bilo kakve informacije. No, dok čekaju igrača Rhein Neckar Loewena, pogodila ih je još jedna nesreća. 

Golman Andreas Palicka i Hampus Wanne završili su u karanteni nakon što ih je pogodio virus. Obojica imaju visoku temperaturu, no prema posljednjim informacijama, Palicka se odlično oporavlja, dok je Wanne i dalje u izolaciji. Probleme s ozljedom ima i Jesper Nielsen koji bi se uskoro trebao priključiti reprezentaciji, no ni to još nije potpuno sigurno.

- Ne možemo ništa reći jer ništa ne znamo - ekspresno je odgovorio glasnogovornik saveza na pitanje novinara. Svaki protok informacija je začepljen, Šveđani ništa ne prepuštaju slučaju. 

Norvežani bez Tønnesena, Rusi bez Atmana

Kod Norvežana neće biti Kenta Robina Tønnesena, fantastičnog desnog vanjskog mađarskog Veszprema

Rusi će biti lišeni pomoći svog (po)najboljeg igrača Pavela Atmana. Igrač Hannovera obnovio je ozljedu skočnog zgloba, a umjesto njega u sastav je upao Maksim Mihalin.

Men

Za Tunis neće nastupiti Amine Bannour. Gol-mašina Dinama iz Bukurešta ozlijedila se još prije dva-tri mjeseca.

Njemačku neće nositi Julius Kühn. Stasiti lijevi vanjski iz Melsungena ozlijedio se u prijateljskom susretu s Kosovom. Teže je ozlijedio ligamente koljena i za njega je sezona završena.

Neće biti ni navijačima omiljenog Michaela 'Mimija' Krausa koji je ozlijedio list, a dodatne pretrage pokazale su rupturu. Također, neće biti ni Simona Ernsta iz Vfl Gummersbacha.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio