Obavijesti

Sport

Komentari 4

Martić: Zadnjih 10 dana bili su jako intenzivni, nije bilo lako...

Martić: Zadnjih 10 dana bili su jako intenzivni, nije bilo lako...
38

Na zemlji se najbolje osjećam, ovaj turnir izvlači najbolje emocije i najbolji tenis iz mene. Ne osjećam da sam prestara iako ima i mlađih od mene, haha, kaže Petra Martić nakon ispadanja u četvrtfinalu Roland Garrosa

VIDEO

Turnir iz snova za Petru Martić (28) je završio u četvrtfinalu Roland Garrosa. Dućanka je nakon dva sata igre izgubila od 19-godišnje češke senzacije Markete Vondroušove 7-6 (7-1), 7-5.

Bio je to meč s čak devet breakova, pri čemu je Petrina protivnica imala samo jedan više. A jako je bila blizu i petom, koji bi joj ujedno donio i prvi set. Imala je 0-40 na servisu Vondroušove kod vodstva 6-5.

Pokretanje videa...

01:44

Bio je to sličan meč kao u trećem kolu ovogodišnjeg Australian Opena, gdje je Petru u dva izjednačena seta zaustavila Amerikanka Sloane Stephens, 7-6 (8-6), 7-6 (7-5).

- Sad je jednako bolno kao i onaj meč u Australiji, ali sad se malo lakše nosim s tim nego prije tri mjeseca. Mislim da sam odigrala dobar meč i bila sam jako blizu, kao i tada - rekla je Petra Martić nakon meča u razgovoru za HRT.

Petra, glavu gore! Uz probleme si stigla do uspjeha karijere...
Petra, glavu gore! Uz probleme si stigla do uspjeha karijere...

- Ona je odigrala stvarno nevjerojatno dobro. Dala mi je jako malo neforsiranih pogrešaka i s time mi se bilo jako teško nositi. Teško je protiv takve igračice, koja se tako dobro kreće, zaraditi svaki poen. Jednostavno sam ostala nekoliko poena kratka - nastavila je.

Najviše žali za propuštenim prvim setom.

- Imala sam tri vezane break-lopte. Doduše, na njen servis, ali to je velika šansa. Ne mislim da sam odigrala nešto pretjerano loše u tom trenutku, ali cijeli tijek meča u tom se trenutku promijenio. Nakon tri minute gubila sam set i 3-0, nisam znala kako se ni zašto to uopće dogodilo. Mislim da je taj dio meča zapravo odlučio pobjednika.

Petra je do pariškog četvrtfinala imala 4-0 protiv Vondroušove, koju je pobijedila nedavno u finalu WTA turnira u Istanbulu za prvu titulu u karijeri. Dalo joj je to snage da vjeruje u povratak u drugom setu od 5-2 do 5-5. Ali 44 neforsirane pogreške, 21 više od protivnice, bile su previše da bi prošla u polufinale i izborila meč s Britankom Johannom Kontom.

- Imale smo dosta teških mečeva u prošlosti, tako da sam vjerovala da se mogu vratiti. A i nije lako završiti meč u četvrtfinalu Grand Slama, tako da sam računala i da će proraditi njeni živci, što se i dogodilo. Ali na kraju ipak nije bilo dovoljno.

Šteta! Borbena Petra pokušala sve, Čehinja je bila nepogrešiva
Šteta! Borbena Petra pokušala sve, Čehinja je bila nepogrešiva

Plasmanom u četvrtfinale, najboljim rezultatom na Grand Slamovima, Martić će od ponedjeljka biti 24. na ljestvici, što joj je najbolji plasman karijere. Mogla je i više, ali...

- Zadnjih deset dana bili su jako intenzivni. Što na terenu, što van terena. Našla sam se u novim situacijama, nije mi se lako nositi sa svim tim, s vama (novinarima, op.a.) također, haha. Trebat će mi sigurno nekoliko dana da se slegnu sve emocije, da sagledam cijelu situaciju i da napokon počnem uživati u svemu što sam napravila ovdje.

Sjajno je bilo gledati njene igre na Roland Garrosu, a uživali su i neutralni gledatelji koji su je podržavali u velikom broju. Čulo se i tijekom meča s Vondroušovom s tribina terena Suzanne-Lenglen: "Petra, Petra, Petra".

Tenisko čudo iz garaže: Mala iz Duća postala senzacija Pariza!
Tenisko čudo iz garaže: Mala iz Duća postala senzacija Pariza!

- Na zemlji se najbolje osjećam, ovdje sam ostvarila prvi veliki rezultat i, evo, sad mi je ovo najbolji rezultat karijere. Jednostavno, ovaj turnir izvlači najbolje emocije iz mene, najbolji tenis i stvarno se nadam da ću jednog dana otići dalje od četvrtfinala - rekla je Petra.

U siječnju je napunila 28 godina i vjeruje kako je spremna i za više domete od ovoga.

- Sigurno planiram igrati tenis još barem četiri, pet godina. Mislim da su najbolje godine ispred mene i ne osjećam pritisak s te strane da sam nešto prestara. Iako ima i mlađih, haha. Ali svejedno mislim da je najbolji tenis ispred mene i veselim se novim turnirima - zaključila je Petra Martić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao