Obavijesti

Sport

Komentari 14

Navijači PAOK-a upali na TV i tjerali spikera da čita proglas

Navijači PAOK-a upali na TV i tjerali spikera da čita proglas
1

Četrdesetak huligana nogometnog kluba PAOK iz Soluna upalo je u zgradu televizije ERT 3, ušli su u studio dok je program išao uživo i silom natjerali spikera da pročita njihov proglas

VIDEO

Kad nisu dugovi, onda su navijači. U Grčkoj nikad nije dosadno, a najnoviji skandal napravili su navijači PAOK-a. Naime, klub iz Soluna na naslov prvaka čeka od 1985. godine. Ove godine igraju zaista dobro i do ovog vikenda bili su vodeća momčad prvenstva. Kiksom protiv Atromitosa prvi je AEK s 54 boda, drugi Olympiacos s 50, a treći PAOK s 49. No PAOK-u su oduzeli tri boda zbog neodigrane utakmice protiv Olympiacosa i to je razjarilo huligane.

Uoči te utakmice gostujući trener Oscar Garcia pogođen je rolom WC papira u lice zbog čega, tako barem tvrdi, nije mogao voditi utakmicu. Sudac je svirao kraj utakmice prije no što je i počela i tu su krenuli protesti PAOK-a.

Savez im je oduzeo tri boda i morali su platiti 30.000 eura. Također, sljedeće dvije utakmice u Solunu moraju igrati pred praznim tribinama, a jedna, koja se igra ovaj vikend, je protiv lidera i glavnog konkurenta za titulu AEK-a. 

Revoltirani, pokrenli su niz akcija da se odluka poništi, a jedna od tih je i ova najnovija. Upad u studio televizije bio je, kako kažu, samo jedan od načina borbe kojom ukazuju na nepravdu.

Tvrde da je Garcia iscenirao ozljedu iako, s druge strane, postoje foto dokazi o ozljedama, kao i potvrda liječnika. Garcia je proveo noć u bolnici, a liječnici su dijagnosticirali vrtoglavicu, bol u vratu i mučninu. Iako, ruku na srce, mogao je Garcia i malo preuveličati posljedice kako bi Olympiacos dobio bodove u derbiju.

Najvažniji 'igrač' u Grčkoj ima četiri noge i zove se zeleni stol
Najvažniji 'igrač' u Grčkoj ima četiri noge i zove se zeleni stol

I tako je 40-ak huligana odlučilo upasti u zgradu televizije ERT 3, ušli su u studio dok je išao program uživo i silom natjerali spikera da pročita njihov proglas. Zaštitari na televiziji nisu se usudili reagirati, bojeći se da ne bi dobili po glavi, a nakon što je prestravljeni spiker pročitao proglas, navijači su se udaljili iz zgrade. Nitko nije ozlijeđen. 

Spikeru nije preostalo drugo nego da prekine program i u ruke primi proglas hiuligana PAOK-a. Program se prekinuo, a huligani nisu došli pred kamere, već su mu gurnuli papir koji je ovaj morao preuzeti i pročitati.

- Žao nam je, ali morat ćemo prekinuti redovni program jer su u zgradu upali navijači PAOK-a i traže da se njihov proglas pročita javno - rekao je spiker i krenuo čitati.

Sve je trajalo pet minuta. U proglasu se, između ostalog, spominje da je oduzimanje bodova PAOK-u "najveći sportski skandal svih vremena" i da se "Grčka mora sramiti ovakvog suđenja u korist Olympiacosa"... 

- To što su napravili nema veze s demokracijom. Oni se bore za pravednost, a došli su na TV i prekinuli program. To nema veze sa sportom - rekli su s ERT televizije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled