Obavijesti

Sport

Komentari 58

Nije ih bilo ni za zapisnik! Kad 'djeca' iz 3. lige 'ugase' prvake

Nije ih bilo ni za zapisnik! Kad 'djeca' iz 3. lige 'ugase' prvake
1

Kladionice su temeljile optimizam na Dinamovom devastiranju izraelskog Hapoela u utorak, ali i velikim dijelom na činjenici da ovosezonski Rudeš nema previše zajedničkih poveznica s onim prošlosezonskim...

VIDEO

Neki novi, već prežaljeni Rudeš, odigrao je 1-1 protiv Dinama na Maksimiru kontra svih očekivanja. Kladionice su nudile tečaj i ispod 1.10 na pobjedu aktualnog prvaka, a čak 27 da će Rudeš odnijeti bodove.

Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!
Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!

Na ishod bez pobjednika koeficijent je bio 9.50.

I kladionice su temeljile svoj optimizam na Dinamovom devastiranju izraelskog Hapoela u utorak, ali i velikim dijelom na činjenici da ovosezonski Rudeš nema previše zajedničkih poveznica s onim prošlosezonskim jer tu je bilo kao na kolodvoru.

Otišlo im je 17 igrača, došlo je 13 novih, a nekolicinu igrača klub za početak HNL-a nije stigao registrirati!

U razmaku od tri mjeseca Rudeš je dvaput šokirao Dinamo i učinio to s dvije potpuno različite postave. Ovoga ljeta napustili su ih - svi! Toliko da u prvom kolu nisu uspjeli napuniti službeni zapisnik. 

Situacija je bila takva da je trener Ivan Matić na klupi imao tek trojicu igrača (Jukić, Pavičić, Tkalčić) uz rezervnog golmana Banića.

Uveo je tek Jukića u 77. minuti...

Golman Dominik Picak (26) prošle sezone bio je rezerva Josipu Čondriću, a kapetan Antonio Boršić (22) uglavnom pričuva Markusu Paviću.

Njih su dvojica jedini od sadašnje garniture Rudeša sudjelovali u svibanjskoj pobjedi nad Dinamom (1-0) u Kranjčevićevoj, međutim, nisu tu upisali niti minute.

U posljednjoj liniji kao prekaljeni rutiner djelovao je Renato Pantalon (20), do jučer stoper drugoligaša Kustošije.

S njim je u tandemu zaigrao Lokomotivin Maksim Oluić (20) dok su na bekove stali spomenuti Boršić te Mario Lovre Vojković (23), posuđeni igrač iz splitskog Hajduka. 

Po prvi put igrali su zajedno u nekoj službenoj utakmici, isto kao i vezna linija gdje su ordinirali Frane Vojković (21) i Anthony Kalik (20), dvojac na posudbi iz također Hajduka, a nezgodni ofenzivac Mihael Klepač (20) prošle je sezone igrao u Trećoj ligi za drugu momčad Osijeka.

S njima u liniji našao se i jedva punoljetni Robert Mišković (18), ofenzivac na posudbi iz Osijeka.

Uz Klepača i Miškovića najviše je u igri prema naprijed pokazao Tomislav Mrkonjić (24), isto tako igrač koji je do prije nekoliko mjeseci igrao u trećem rangu za Croatiju iz Zmijavaca.

Najistureniji igrač u zatvorenoj formaciji Rudeša bio je Dinamov mladić Borna Petrović (20).

Rudeš je tako uz prilično nepoznat sastav bez ijednog superiskusnog igrača napravio pravo malo čudo! Najstariji igrač bio je golman Picak koji je u zadnjim trenucima sjajnom intervencijom spriječio da ne dođe do potpunog preokreta.

Španjolski Alaves nije više 'gazda', a s njima je otišao i trener Aira. Klub je ostao i bez 17 igrača pa je do prije mjesec i pol bilo skoro pa upitno hoće li se Rudeš uopće natjecati u prvoj ligi ponovno. 

Gazda Ivan Knežević zasukao je rukave sa svojim ljudima, klupu je preuzeo dotadašnji pomoćni trener Ivan Matić, a u Rudeš je stiglo 13 novih igrača.

Naoko, igrača koji nisu jednako kvalitetni kao oni što su proljetos 'šamarali' sve redom u HNL-u.

A priznat ćemo si, isto smo mislili i prošloga proljeća kad je Rudeš tada, barem na papiru, djelovao kao nepoznanica koju je najlakše bilo - otpisati...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao