Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Ovako ćemo igrati do kraja prvenstva, a sad - Crna Gora!'

'Ovako ćemo igrati do kraja prvenstva, a sad - Crna Gora!'
13

Nijemci su sve samo ne lagan protivnik, kao što krajnji rezultat možda pokazuje. Trebalo nam je malo vremena da se ruka opusti i da raširimo prostor, rekao je izbornik Tucak...

VIDEO

Prva četvrtina mučenje, a preostali dio utakmice? Prava hrvatska vaterpolska rapsodija! Pribojavali smo se Nijemaca koji su nam itekako napakostili na SP-u u Južnoj Koreji (10-8), ali ovaj put nisu imali šanse protiv stroja Ivice Tucka.

Pokretanje videa...

Snimanje za kalendar vaterpolista Mladosti 00:31

Maestralnom drugom i trećom četvrtinom naši vaterpolisti su se odvojili i na kraju zasluženo pobijedili Njemačku 17-9 u prvom kolu Europskog prvenstva. 

Hrvatska odlično otvorila Euro: Malo muke pa pomeli Nijemce!
Hrvatska odlično otvorila Euro: Malo muke pa pomeli Nijemce!

Očekivala se neka početnička trema, malo je i bilo na početku, ali kada je to nestalo, Hrvatska je pokazala zašto je jedna od glavnih favorita za zlato. Mirna i sigurna igra u napadu te čvrsta i granitna obrana uništila je Nijemce. Posebno pucački raspoložen je bio Lovre Miloš koji je zakucao tri gola, a u strijelce se nije upisao samo Javi Garcia. E on je kao naš legendarni Toni Kukoč, asistencije su mu zabavnije i bitnije, a njih je imao tri.

- Otvaranje Europskog prvenstva bilo je na početku očekivano malo nervozno, no uspjeli smo se odvojiti u drugoj i trećoj četvrtini te utakmicu mirno privesti kraju. Mislim da smo svi kao kolektiv odigrali lijepu utakmicu. U svakoj utakmici netko iskoči, ali svi se trude i svi daju sve od sebe, zaista se nadam da ćemo tijekom turnira svi igrati na dobroj razini. Sljedeće se sastajemo s Crnom Gorom, što je najvažnija utakmica u ovom dijelu turnira. Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini. Međusobno se dobro poznajemo, ali očekujem da ćemo mi odnijeti pobjedu - rekao je Luka Bukić koji se u reprezentaciju vratio nakon više od tri godine.

Šef Tucak bio je zadovoljan, a to je najbitnije.

- Nijemci su sve samo ne lagan protivnik, kao što krajnji rezultat možda pokazuje. Trebalo nam je malo vremena da se ruka opusti i da raširimo prostor, kako bi imali nekoliko lakših zgoditaka s vanjske pozicije. I upravo to se i desilo. Bušlje, Miloš i Benić su time nijemce prisilili da također izađu prema van čime smo otvorili dodatan prostor našim centrima. Smatram da smo odigrali jako dobru utakmicu i tako bi to otprilike trebalo izgledati i u nastavku turnira, naravno s nekim poboljšanjima u igri i s još više koncentracije. Čestitke igračima, čestitke svim momcima.

Hrvatsku već u četvrtak čeka težak protivnik, a riječ je o vrlo poznatim mušterijama Crnoj Gori. S njima smo posljednji put igrali na Euru u Španjolskoj kada smo ih dobili 9-7, ali to uvijek budu užasno teške i zahtjevne utakmice.

- Ova utakmica je iza nas, sada arhivirana, treba se okrenuti Crnoj Gori, koja će biti očekivano najjači protivnik u skupini. Moramo učiniti sve kako bi tu utakmicu dobili i završili prvi u skupini. Time ostvarujemo naš prvi cilj - zaključio je izbornik.

Crnogorci su u prvom kolu pobijedili Slovačku laganih 15-4, a neumoljiv je bio njihov najbolji igrač Aleksandar Ivović koji je zabio četiri gola. 

Za nas i za naše protivnike sada slijedi dan odmora, a onda u četvrtak od 20 i 30 nova poslastica. Hrvatska na Crnu Goru, Joković na Ivovića, ma ima li bolje?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom