Obavijesti

Sport

Komentari 1

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
1

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović

VIDEO

Hrvatske stolnotenisačice Sandra Paović i Mirjana Lučić nisu se uspjele plasirati u polufinale ekipnog natjecanja u kategorijama 6-10 na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što su u četvrtfinalu poražene od Kine 0-2.

Paović i Lučić pružile su dostojan otpor prvi nositeljicama, no više od toga nije išlo.

U prvom susretu Paović i Lučić su izgubile u igri parova od Qian Yang i Line Lei 0-3 (6-11, 4-11, 5-11). U drugom dvoboju Lučić je odigrala sjajno protiv Yang, ali je na koncu izgubila 1-3 (12-14, 11-13, 11-5, 6-11).

Yang je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila srebro i morala se dobro pomučiti kako bi stigla do pobjede. Zanimljivo, igrale su i u pojedinačnom dijelu natjecanja u skupini, a Kineskinja je lagano dobila 3-0.

- Bio je ovo moj najbolji susret u posljednjih deset godina. Žao mi je što se prvi ili drugi set nisu okrenuli na moju strani, bilo bi tada još neizvjesnije, a sigurna sam da sam je mogla pobijediti - kazala je 39-godišnja hrvatska paraolimpijka.

Za Lučić su ovo bile prve POI i prepuna dojmova napušta Rijo.

- Doživjela sam nešto što nisam niti sanjala da ću doživjeti. Jako sam ponosna i sretna što sam bila dio ove ekipe - kazala je članica stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Sandra i Mirjana mogu biti zadovoljne jer su u osmini finala pobijedile Ukrajinke Marinu Litovčenko i Antoninu Khodzinsku 2-0.

U igri parova Paović i Lučić su u neizvjesnom meču pobijedile 3-1 (12-10, 12-10, 8-11, 12-10), a prolaz dalje osigurala je Lučić pobjedom protiv Khodzinske 3-2 (11-4, 11-13, 11-2, 9-11, 11-4). 

- U osmini finala smo dobile Ukrajinu što je odličan rezultat, a protiv Kine smo pružile dobar otpor. Šteta je što sam ja najteže ozlijeđena stojeća igračica na svijetu i ne mogu pokazati što znam. No uzele smo im po pet, šest poena u svakom setu - kazala je paraolimpijska pobjednica koja je čestitala Mirijani na sjajnoj predstvi protiv jake Kineskinje.

- Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami. Bio je to odličan meč - poručila je Paović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...
Balon na vrući zrak pao je na dvoranu u Riju i izazvao požar
POI

Balon na vrući zrak pao je na dvoranu u Riju i izazvao požar

Policija je otvorila istragu, no najvažnije je da nije bilo ozlijeđenih. Vatra na krovu Carioca Arene je brzo ugašena, a šteta je minimalna, potvrdili su organizatori