Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tako se i Balićeva generacija igrala rukometa. I osvojila sve

None Foto: IHF 2

Oni su budućnost hrvatskog rukometa. Bliska. Već za siječanj i Europsko prvenstvo. S 20, 21 godinom uspjeli su što nije ni jedna naša generacija rukometaša prije njih. Još da počnu nabijati komplekse Francuzima...

Okupili su se dečki na centru, u krugu. Bez trenera.

Adrijan Miličević, pivot, vodio je riječ, održao govor, a iz kruga su dečki izašli nabrijani, gladni.

A onda kad se dvoranom u Pontevedri prolomilo "Ajmooooo" nakon taktova Lijepe naše, adrenalin je bio do neba. Takav da pet minuta nisu primili gol, da je golman Füchsea Ereš imao tri obrane u prve dvije i pol minute!

Kad su Portugalci stisli gas i rezultat, Davor Dominiković pozvao je time-out...

- Halile, poderi ga! Nema šuta!

I opet kao injekcija adrenalina, da "mali kauboji" polete. Pa opet u zadnjoj četvrtini utakmice, kad je Portugal čak i poveo.

- Igračima samo poručujem da se opuste i uživaju - ponavlja Dominiković i naglašava:

- Oni su već zreli, odrasli ljudi. Pokazali su da imaju muda i glavu!

A nama se film vraća na 2003., 2004. Kada je i Lino Červar tako motivirao igrače, pa su se Ivano Balić i društvo igrali rukometa. Do zlata, svjetskog i olimpijskog.

S FRANCUSKOM ZA ZLATO Kako igraju majstori! Portugal opet pao, Hrvatska je u finalu IZBORNIK JE PRESRETAN Dominiković: Pokazali su 'onu stvar', nećemo zaspati do pet

- Najvažnije je da ta selekcija izbaci 2-3 igrača za A reprezentaciju. A ova bi ih mogla i više, jer Jaganjac je već tu, igra seniorski rukomet, Martinović je jako blizu, pa Šarac, Vistorop, Ereš, Mileta... To je budućnost hrvatskog rukometa - naglasio je Petar Metličić.

Vrlo bliska budućnost. Već za siječanj i Europsko prvenstvo. Barem neki od tih momaka, koji su s 20, 21 godinom uspjeli ono što nije ni jedna naša generacija rukometaša prije njih - osvojili su svjetsku juniorsku medalju.

Još da počnu nabijati komplekse Francuzima...

Komentari (25)
  • Bravo Hrvatska Reprezentacija !!!!!! Bravo Momci Hrvatski 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 Koja Nova Generacija,Nevjerojatno !!!!! Fenomenalno !!!!

    28. 7. 2019,   08:39
  • Ajmo dečki, danas riješiti ove francuze i sa zlatom oko vrata se vratiti doma.

    28. 7. 2019,   09:28
  • Fantastično!

    28. 7. 2019,   08:44