Obavijesti

Sport

Komentari 26

Tko se sljedeći oprašta: Luka, Rakitić? Ovo je nova Hrvatska?

Tko se sljedeći oprašta: Luka, Rakitić? Ovo je nova Hrvatska?
1

Pet je dana ostalo do Dalićeve objave popisa za prvu post-mundijalsku akciju vatrenih. U tih pet dana strepjet ćemo hoće li s neke od adresa stići pismo sadržaja sličnog Mandžinom, Subinom ili Čarlijevom

VIDEO

Vedran Ćorluka bio je prvi. Posve očekivano. Hrvatska reprezentacija je i SP odradila praktički bez njega, Lovren i Vida pokazali su se kao svjetske klase, a tu su mladi Ćaleta-Car i Jedvaj, svakako i Benković, te nešto iskusniji Mitrović... Uglavnom, nema straha za obranu!

Ali dok smo mjesec dana nakon veličanstvene scene Hrvatske u finalu SP-a strepjeli od poruke, emaila s dvije adrese - iz Madrida, Barcelone i Monte Carla - došao je ipak pomalo neočekivano iz Torina.

Mario Mandžukić oprostio se od reprezentacije s 32 godine, izrauban stalnom 'tučnjavom' na terenu, svojim fajterskim, 'do posljednjeg daha' stilom igre. Dan nakon njega isto je javio i Danijel Subašić.

Trojica su igrača uoči Rusije najavila da im je to zadnje veliko natjecanje: Danijel Subašić(33) i Luka Modrić (32) više-manje očekivano, te posve iznenađujuće Ivan Rakitić. (30).

Pet je dana ostalo do Dalićeve objave popisa za prvu post-mundijalsku akciju Vatrenih. U tih pet dana strepjet ćemo hoće li s neke od adresa stići pismo sadržaja sličnog Mandžinom.

Nastavlja se osipanje Vatrenih: I Danijel Subašić rekao zbogom
Nastavlja se osipanje Vatrenih: I Danijel Subašić rekao zbogom

I dok je Lovre Kalinić spreman uskočiti u Subašićeve kopačke, za Modrića i Rakitića Hrvatska zamjenu nema. Ne još. Barem dok Mateo Kovačić ne potvrdi svoju klasu... iako je sasvim realno da Hrvatska više nikad neće imati najbolji vezni red na svijetu kao što ima sada.

Da, novi val stiže, Hrvatska će i u bliskoj budućnosti imati reprezentaciju svjetskoga ugleda, ali Zlatnu loptu SP-a, finale, najbolji vezni red na svijetu... uh, letvica je jako visoko.

Ali opet, tko zna. I ova je generacija stasala godinama, živjela u sjeni Vatrenih iz 1998. i nadi da ih može nadmašiti. I u petom velikom natjecanju Modrića uspjela!

Hrvatska ima val mladih igrača koji dolaze na veliku scenu. Od Kovačića (24), Brozovića (25), Rebića (24) koji su i u Rusiji imali važne uloge, preko Ćalete-Cara (21), Jedvaja (22), Pjace (23), do niza velikih talenata koji se nisu našli na popisu za Rusiju, ali sad dolazi njihovo vrijeme.

VIDI OVO! 10 stvari koje niste znali o Danijelu Subašiću. 

Još jedan odlazak velikana: I Mandžo se oprostio od repke!
Još jedan odlazak velikana: I Mandžo se oprostio od repke!

Brekalo, Vlašić, Sosa, Davor Lovren, Halilović, Ćorić, Benković... Dok će nositelji, senatori postati Strinić (31) koji bi u tom slučaju bio najstariji reprezentativac, Perišić, Lovren, Vida, Badelj (svima je 29), te uz njih Lovre Kalinić (28), Kramarić (27), Vrsaljko (26)...

Prve su utakmice srebrnih već za manje od mjesec dana, 6. rujna Hrvatska gostuje kod Portugala u prijateljskoj utakmici, a 11. rujna u Elcheu gostuje kod Španjolske na otvaranju Kupa nacija.

Španjolska je zasad ostala bez trojice igrača s mundijala u Rusiji, a ako se Ćorluki, Subašiću i Mandžukiću priključe Modrić i Rakitić, pa uz činjenicu da je Lovren ozlijeđen i sigurno otpada, te da će se trenutno ozlijeđeni Kramarić oporaviti, ovo bi mogao biti sastav Hrvatske za početak Kupa nacija:

Kalinić - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Strinić - Badelj, Brozović - Rebić, Kovačić, Perišić - Santini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom