Obavijesti

Sport

Komentari 61

Vozi, Miško! Dinamov autobus vodi, a deset je postaja do cilja

Vozi, Miško! Dinamov autobus vodi, a deset je postaja do cilja
1

JURNJAVA NA VRHU Izbaci li Uefa Grke, i drugo mjesto u HNL-u vodit će u Ligu prvaka sljedeće sezone. Dinamo je sad na plus osam ispred Hajduka, plus devet ispred Rijeke...

VIDEO

Do kraja prvenstva ostalo je još točno deset kola. Ili, 30 bodova, ako hoćete tako. Kladionice najviše izgleda daju Dinamo, tečaj da će Zagrepčani i 19. put osvojiti HNL je 1,15.

Ne tako davno, prije svega mjesec dana, Dinamo je imao 12 bodova prednosti i šampanjac je već poslan na hlađenje. Činilo se da će to biti još jedno prvenstvo bez neizvjesnosti, no porazima “modrih” protiv Hajduka, Rijeke i Lokomotive opet se vratila rezultatska draž.

Ključna utakmica cijele sezone je veliki derbi 21. travnja na Poljudu. Tjedan dana kasnije u Maksimiru gostuje probuđena Rijeka i tu se prvenstvo “lomi”.

Plavi autobus zasad ima “pole position”, osam bodova je ispred najbližeg pratitelja i iako je malo zastao da “napuni gorivo” protiv Rijeke, Lokomotive i Hajduka, nakon što su putem “iskrcali” Marija Cvitanovića vratili su se u ispravan smjer pobjedom nad Rudešom.

Vatreno će svakako biti sve do tog posljednjeg, 36. kola kad u Maksimiru gostuje Inter Zaprešić, a na Rujevici splitski Hajduk.

Jeste li znali da Osijek ima najviše, 12 remija ove sezone?! Čak 11 utakmica završilo im je 1-1.

Utrka za naslov

  • MODRI bus je na plus osam, no pravi ‘pakao’ čeka ih od 30. do 32. kola. Prvi im u Maksimir dolazi Osijek, potom idu u Split Hajduku, a onda im stiže Rijeka. Tri kola odluke za “modre”, koje prije toga - 4. travnja - čeka Rijeka u polufinalu Kupa na Maksimiru (igra se na jednu utakmicu). 
  • OD SLJEDEĆIH pet prvenstvenih utakmica Hajduk će čak četiri igrati na Poljudu, jedino gostovanje koje ih čeka je Zaprešić, za tri tjedna. Veliki derbi je 21. travnja i to je utakmica koju Hajduk mora dobiti želi li nadoknaditi osam bodova zaostatka za vodećim Dinamom. Ove sezone Dinamo i Hajduk igrali su triput - po jedna pobjeda Dinama i Hajduka te remi 2-2 onoj u fantastičnoj utakmici na Poljudu. 
  • ZAOSTALA je momčad Zorana Zekića iako je izgubila samo tri utakmice ove sezone, više nego dvostruko manje od Rijeke! Ali uništavaju ih ti remiji... Osijek nema što kalkulirati, zaostaje velikih devet bodova za drugoplasiranim Hajdukom, a to bi mjesto - izbaci li Uefa Grke - moglo čak voditi u kvalifikacije Lige prvaka! Za početak, Osijek više ne smije kiksati niti na jednoj "maloj utakmici", a prije Dinama slijede mu Slaven doma, Rudeš vani i Istra 1961. u Gradskom vrtu. 
  • ZABIJAJU TRI GOLA PO UTAKMICI Za razliku od Hajduka, Rijeka će u sljedećih mjesec dana na četiri uzastopna gostovanja: Hajduku, Slavenu, Istri i Rudešu. No Rijeka je u top formi! U 2018. zabija više od tri gola po utakmici u prosjeku (točno 3,33), dali su 20 golova u šest proljetnih kola. Zvuči nevjerojatno, ali efikasnija je u HNL-u nego što su to u svojim ligama Real Madrid (3.31 gol po utakmici) ili PSG (3,08). Jedino je Šahtar efikasniji od njih, Ukrajinci su zabili 20 golova u pet prvenstvenih kola. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda