Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ako želite živjeti dugo i zdravo, onda tako i poslujte

None Foto:

Dok smo tražili dobar primjer poduzeća koje živi zeleno, tražili smo ono s manjom potrošnjom energije, emisije CO2, vlastitom proizvodnjom energije uz pomoć obnovljivih izvora - živi i posluje održivo

Predstavljamo primjer tvrtke Vaillant d.o.o. koja pokazuje da je to moguće te da se ulaganje dugoročno isplati. Cilj je na godišnjoj razini uz fotonaponske sustave proizvesti onoliko energije koliko se potroši. Dizalice topline smanjuju utrošak energije za grijanje i hlađenje poslovnog objekta, u svakom trenutku prati se omjer proizvodnje i potrošnje energije, a za svoje potrebe koriste električni automobile za gradske potrebe.

Energija koja nastaje prilikom edukacije i testiranja proizvoda, koliko god se čini zanemariva, ipak se stvara te se čuva i koristi, ne baca se u okoliš. Važno je da poduzeća (kao i svaki pojedinac), budu svjesna svog utjecaja na okoliš, a time posredno na svoje i zdravlje ljudi koji žive u tom okolišu. Proizvodnja energije može negativno utjecati na okoliš, no uz pomoć moderne tehnologije, negativan utjecaj može se smanjiti.

Više pogledajte u videu, te nam svakako javite primjere ostalih poduzeće koja žive i posluju zeleno i održivo.

O održivom poslovanju i životu čitajte na Green Livingu.

Tema: Green Living

Komentari (3)
  • eh, kad bi svi tako.. možda bi i bilo neke koristi

    20. 6. 2016,   10:20
  • ok

    18. 6. 2016,   13:06
  • ja nedam ni vlastitom ocu bez para.miran sam i spavam ko beba.i ne budim se u suzama svakih pol ure😎

    20. 6. 2016,   15:16