Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nova igračka za milijunaše: Ovako izgleda Lexusova jahta

None Foto: John Linn 11

Japanska kompanija dizajnirala je sportsku jahtu koja je za sada samo koncept na kojem su prenijeli svoja znanja iz automobilskog svijeta, a u luksuzu će moći uživati do osmero ljudi

Lexus nam je možda najpoznatiji po automobilima, ali japanska kompanija u četvrtak je pokazala da zna dizajnirati i luksuzne jahte. Sportskom jahtom koja je samo koncept pokazali su kako bi izgledao njihov ulazak u nova područja životnog stila i rekreacije. 

Foto: John Linn

- Koncept Lexusove sportske jahte omogućio nam je da istražimo kako bi se Lexusov dizajnerski izričaj mogao primijeniti i na pomorski životni stil - rekao je Yoshihiro Sawa, izvršni potpredsjednik Lexusa.

Jahta duga 12,7 metara izrađena je od plastike ojačane karbonskim vlaknima, odnosno materijalima kakvi se nalaze i na Lexusu LFA, koji može juriti do 325 km/h.  Zahvaljujući tome, uspjeli su uštedjeti i oko 1000 kilograma na masi u odnosu na sličnu jahtu od fiberglasa. 

Foto: John Linn

Jahtu pogone dva V8 motora od 5 litara koji proizvode po 440 KS i omogućuju joj maksimalnu brzinu od 43 čvora.

Foto: John Linn

Kapetan jahtom upravlja svim sustavima preko ekrana osjetljivih na dodir na kojima su i navigacija, digitalne karte, radar, sonar te sustav za zabavu sa 4G vezom. 

Na brodu se udobno može voziti od šest do osam putnika, a glavnom putničkom kabinom dominiraju detalji od stakla i drva. Tu su još i štednjak, hladnjak, kuhinjica i tuš za putnike te klima uređaj.  

Foto: John Linn Foto: John Linn

Komentari (21)
  • nema špirun, nema tendu, nema nosače štapova za pecanje, sigurno nema troling ventil za panulanje... bezveze bolja je moja dalmatinka.... ;-D

    13. 1. 2017,   09:16
  • Nisam dosao do faze da bih kupio jahtu, a ni ne vidim razlog. Osim mozda karanja neke socne plavuse na pramcu negdje na pucini...

    13. 1. 2017,   09:17
  • eh da sam brutalno bogat već bi ju si naručio ;-)))

    13. 1. 2017,   08:43