Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predviđaju uspjeh: Apple će u 2015. prodati 15 mil. satova?

None Foto: Christoph Dernbach/DPA/PIXSELL 2

Tržište pametnih satova ove godine bi trebalo rasti za 511 posto, zahvaljujući i Appleovu satu, o kojem ćemo u ponedjeljak doznati i sve dosad nepoznate detalje

Apple će iznimno brzo postati svjetski broj 1. trgovac pametnih satova s udjelom od 55 posto, navodi se u analizi Strategy Analyticsa koji predviđa kako će Apple ove godine isporučiti čak 15 milijuna pametnih satova. 

Prema tome, Apple ne bi trebao brinuti oko uspjeha sata, o kojem ćemo u ponedjeljak doznati konačne detalje. Zna se da će mu osnovna cijena biti 349 dolara, ali bi trebali doznati i koliko će ona rasti, ovisno o premium verzijama. Za svakog ponešto bit će moto i kod remena, pa se tako očekuje da će Apple izbaciti cijelu kolekciju kojom će se moći personalizirati satovi. U ponedjeljak ćemo doznati i kakve su sve aplikacije developeri osmislili. 

Christoph Dernbach/DPA/PIXSELL

Strategy Analytics predviđa da će isporuka pametnih satova ove godine rasti čak 511 posto, sa 4,6 milijuna u prošloj godini, na 28,1 milijun. Apple bi prema tome trebao postati najjači igrač koji će pokrenuti trend te povući ostale proizvođače.

Komentari (21)
  • ako bi dao vec tolike pare za sat kupio bi pravi sat i onako vecinom sat sluzi kao ukras a ovo em je ruzno em skupo a ako nesto trebam imam mobitel... neznam cemu ovo

    8. 3. 2015,   14:55
  • Ovo je valjda peti članak u dva tjedna o jedno te istoj nebitnoj stvari koja već postoji na tržištu

    8. 3. 2015,   14:19
  • meni neće!

    8. 3. 2015,   15:36