Obavijesti

Tech

Komentari 15

Čekanju je kraj: Stigao je prvi telefon sa savitljivim ekranom!

Čekanju je kraj:  Stigao je prvi telefon sa savitljivim ekranom!
3

Čini se da će sljedeću godinu obilježiti telefoni s preklopnim ekranima, no svoje mjesto prvog takvog uređaja osigurao je slabo poznati startup Royole koji je lansirao svoj uređaj FlexPai

VIDEO

U proteklih nekoliko mjeseci više puta smo mogli čuti najave iz Samsunga i Huaweija kako ćemo uskoro vidjeti njihove prve telefone s ekranima koji se mogu preklopiti. Međutim, ove divove prestigao je slabo poznati kalifornijski startup koji je sada izbacio prvi telefon s preklopnim ekranom. 

Huawei: Kroz godinu dana stiže mobitel s preklopnim ekranom
Huawei: Kroz godinu dana  stiže mobitel s preklopnim ekranom

I ne, ne radi se tu o preklopnim telefonima prošlosti, već kao što možete vidjeti na fotografiji, glavna zamisao ovakvog preklopnog uređaja je da jednostavnim potezom možete dobiti duplo veći ekran za gledanje filmova ili igranje igara. I to ekran koji je jedna cjelina, a ne dva ekrana poput onog što smo vidjeli na ZTE-ovu Axonu M. 

Startup Royole je svoj telefon FlexPai predstavio u Pekingu, a kad je rastvoren uređaj ima ekran od 7,8 inča. Zaklopite li ga, imat ćete tri ekrana, dva sa svake strane te jedan na rubu uređaja. 

Pogled u budućnost mobitela: Savija se i nosi kao ručni sat
Pogled u budućnost mobitela: Savija se i nosi kao ručni sat

Kompanija planira telefon ponuditi kroz tri online prodajne akcije u Kini, no mnogima će velika prepreka u kupnji biti cijena od 1290 do 1863 dolara - ovisno o memoriji i kapacitetu. 

Kako bi podigli popularnost svojeg telefona, osnivač kompanije Bill Liu najavio je da će uložiti 25 milijuna eura u razvoj apklikacija i softvera za svoj telefon, prenosi BBC

Iz Samsunga su ranije stizale najave da će oni ove godine otkriti detalje o svom savitljivom telefonu te da je razvoj izazovan, ali da su jako blizu. Huaweijev direktor Richard Yu potvrdio je još jednom i nakon lansiranja najnovijeg Matea 20 Pro da će sljedeće godine oni lansirati svoj preklopni telefon. U toj utrci je i LG, a kako je objavio Evan Blass (@evleaks) iz Venturebeata, oni planiraju svoj telefon prikazati početkom siječnja na sajmu CES u Las Vegasu. 

Što se samog telefona tiče, kad je rasklopljen njegov ekran od 7,8 inča ima rezoluciju 1920x1440 piksela. No zanimljivo je i da se u njemu nalazi Qualcommov procesor sljedeće generacije. Ovdje se spominje Snapdragon 8150, odnosno serija 855 koja će pogoniti i telefone koji stižu sljedeće godine. Tu je 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Kamere su od 16 i 20 megapiksela. 

To je to: Ovako bi trebao raditi Samsungov savitljivi telefon
To je to: Ovako bi trebao raditi Samsungov savitljivi telefon

Kako telefon dolazi s baterijom od 3800 mAh, što je kapacitet koji je u pravilu dovoljan za jedan dan korištenja kod standardnih top telefona s jednim ekranom, pitanje je kakav će biti radni vijek ovakvog telefona koji ima puno veći ekran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način