Obavijesti

Tech

Komentari 2

Saznajte trikove urbanog vrtlarenja u sklopu Dana D

Saznajte trikove urbanog vrtlarenja u sklopu Dana D
4

Nakon što su prošlog vikenda u sklopu kampanje Otvoreni grad postavljene gredice i ograda oko vrta i pripremljen teren za vrt, ispred Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na Danu D se nastavlja dalje u istom tonu

VIDEO

Radionica se sastoji od dva dijela: prvi je ograđivanje i raspored gredica te osmišljavanje i izrada osnovnog vrtnog namještaja, dok je drugi dio posvećen uspostavi vrta. Održivi razvoj i uzgoj biljaka u gradu važan su dio kako rada Interkulturnog društvenog Centra, tako i svakodnevnog života u gradu. Na radionici možete naučiti kako izraditi osnovni namještaj potreban za urbani vrt, kao i osnove sadnje i uzgoja biljaka u urbanom kontekstu. 

Tijekom radionice polaznici će sudjelovati u izradi povišenih gredica za uzgoj povrća te uspostavi mini permakulturnog vrta. Upoznat će se s osnovama vrtlarenja kroz sadnju i sijanje polikultura, te steći osnovne tehničke vještine izrade povišenih i samonavodnjavajućih gredica. Dobit će informacije o tome kako samostalno kontinuirano voditi brigu o vrtu.

Vrtni mobilijar 

Izrada vrtnog mobilijara omogućuje uzgoj povrća na lokacijama koje inače nisu pogodne za vrtlarenje, a povišeni elementi za uzgoj omogućuju olakšani pristup osobama s invaliditetom ili starijim osobama. Ujedno motivira sudionike da sami recikliraju ili izrade inovativne elemente za vrtlarenje u specifičnim uvjetima (npr. pokretni elementi za uzgoj na terasama, krovovima ili betonskim površinama).

Permakulturne tehnike uzgoja

Za izradu vrta primijenit će se permakulturne tehnike uzgoja hrane poput: malčiranja, sadnje polukulturnih gredica, odnosno, kombiniranje trajnih jestivih kultura s jednogodišnjim i dvogodišnjim kulturama, korištenje biljaka koje međusobno pospješuju rast i smanjuju opasnosti od oboljenja, te uzgoj na visokim samokompostirajućim i samonavodnjavajućim gredicama i sl.

Datum održavanja: subota i nedjelja, 11.6. – 12.6.2016. 

Potrebno se prijaviti na radionicu, a prijave su otvorene do petka, 10.6. mailom na: info@dan-d.info

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada